ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Η εξουσία είναι η... αιτία (Chercher la ...εξουσία)

Είναι παραδοχή των πολλών, ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, με την άνευ προηγουμένου αλλοπρόσαλλη πολιτική τακτική  που ακολουθούν, έχουν επιτύχει το εξής παράδοξο: Να χρίζουν ειδικής ανάλυσης και ερμηνείας οι κατ’ εξακολούθηση αντιφατικές τους πράξεις, οι οποίες πάντα βρίσκονται στην εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από τα λεγόμενα τους.
Της Θάλειας Χούντα
Δημοσιογράφου
Εξηγούμαι.
Σημείο πρώτο: συντάξεις. Η πολυγλωσσία σχετικά με την περικοπή τους ή το πάγωμά τους ή και τα δύο μαζί ή και τίποτα από αυτά, είναι ένα θέμα, που απάντηση δεν μπορεί να λάβει, αφού στην πραγματικότητα υπάρχει αντικειμενική δυσκολία, στο να τεθεί ερώτημα σε αυτό το θολό πλέον τοπίο.
Συνεχίζουμε: Η Συμφωνία των Πρεσπών… μια Συμφωνία με χίλια πρόσωπα, η οποία μεν υπογράφηκε αλλά δεν τελεί σε ισχύ, μέχρι να ισχύσει. Όμως, σε αυτό το σημείο τίθεται το μεγάλο ¨όμως¨. Αν ισχύσει, τότε ο κυβερνητικός συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος θα την εμποδίσει και εν τέλει θα ρίξει την Κυβέρνηση.
Βέβαια, μέχρι να υλοποιηθούν όλα αυτά, παραμένει ο βασικός εταίρος αυτής της Κυβέρνησης.
Άλλωστε, έχουμε κάποιους μήνες μπροστά μας, για να ξεπουλήσουμε τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας, αφού υπάρχει ένα ισχυρό δέλεαρ… η εξουσία!
Οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, ειδάλλως εάν δεν ταίριαζαν δεν θα συμπεθέριαζαν. Είναι ειδικοί στις πολιτικές κωλοτούμπες και θεωρούν, ότι έχουν την ικανότητα να εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας τις δύο όψεις της μιας όμως πραγματικότητας. Χειραγωγώντας εμάς.
Θεωρούν, ότι εκείνοι έχουν την μοναδική ικανότητα της εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, επιτυγχάνοντας ολιγόμηνη επιπλέον παραμονή στους κυβερνητικούς θώκους.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξασκημένος επί μακρόν στα παιχνίδια εξουσίας. Είναι ο πρωταθλητής των τακτικισμών, είναι παίκτης σκληρός, στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο, έχει ομάδα άριστα εκπαιδευμένη να χειραγωγεί ακροατήρια στο όνομα ¨των ιερών και οσίων της αριστεράς¨, μαθημένη στην ηθική εξόντωση «εχθρών», είτε εσωτερικών είτε εξωτερικών. Η ομάδα που κυβερνά, βρίσκεται πάντα σε κατάσταση ψυχρού πολέμου. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τον δεξιό Πάνο Καμμένο, ταλέντο φυσικό στην άνευ ενδοιασμών και ορίων μάχη επικράτησης.
Και οι δύο γνωρίζουν τι λένε, μόνο που δεν μπορούν, να συνηδειτοποιήσουν την αποδοχή από τον λαό, του τι πράττουν.
Μετά λόγου και έργου γνώσεως, τάζουν πλασματικές καταστάσεις και ξεπουλάνε στην κυριολεξία το Έθνος μας και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού.
Σε πλήρη συνεννόηση με τον κυβερνητικό εταίρο Καμμένο τρώνε από «την παράταση», συμπληρώνοντας στο καθημερινό τους ημερολόγιο μία ημέρα ακόμη εξουσίας.
Στηρίζουν την δική τους πολιτική επιβίωση στην ευχόμενη πολιτική αποτυχία του Ζάεφ και διακηρύττοντας ότι ο Καμμένος, εν τέλει, θα ρίξει την Κυβέρνηση, την οποία επί του παρόντος στηρίζει με νύχια και μα δόντια.
Αφού για όλα τα παράδοξα όμως υπάρχει πάντα μια εξήγηση, έτσι και σε αυτό το κυβερνητικό παράδοξο η αιτία είναι αποκλειστικά η εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου