ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Καμμένος : Δημοψήφισμα ή πλειοψηφία 180 ψήφων στη Βουλή...

Τη δέσμευση ότι η συμφωνία με τα Σκόπια δεν θα κυρωθεί αν δεν ερωτηθεί ο λαός ή αν δεν περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή (180 ψήφους) έκανε δημοσίως ο Πάνος Καμμένος, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί, στη σκιά της ηχηρής απουσίας του χθες το μεσημέρι από το υπουργικό συμβούλιο. 
Ο κ. Καμμένος είπε συγκεκριμένα: «Δηλώνω ξεκάθαρα, αναλαμβάνω την ευθύνη, ότι δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή αν δεν αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εκτός αν η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές. Οταν λέω να ερωτηθεί ο λαός, αυτό γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές».
Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι προς το παρόν «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».
Κατά τον Πάνο Καμμένο, «ακόμα και αυτή η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη, αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της ΠΓΔΜ.
«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.
Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Καμμένος είπε ότι είχε ραντεβού και δεν έκανε τσαλίμια, ενώ δήλωσε ότι θα παραστεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου