ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Συμβαίνουν στη Ν.Φιλαδέλφεια


της Δέσποινας Σπανούδη 

Σήμερα ήταν άλλη μια ωραία μέρα στη Ν.Φιλαδέλφεια και έπεται συνέχεια.

4 εργαζόμενοι καθαριότητας, αντιδήμαρχος και δήμαρχος στο αστυνομικό τμήμα με την απειλή του αυτοφώρου μέχρι αργά το μεσημέρι. Εν τέλει υποβλήθηκαν μηνύσεις και έφυγαν. Αύριο το πρωί κανείς δεν ξέρει αν θα μαζευτούν τα σκουπίδια στο Δήμο. 

Ο Δήμος κατηγορείται για οικολογικό έγκλημα, παρανομίες και αυθαιρεσίες από τους προστάτες του Άλσους, Μελισσανίδες και συν αυτώ.

Τι έχει συμβεί;

Ο Δήμος εδω και πολλές δεκαετίες έχει τα απορριμματοφόρα του και λοιπές εγκαταστάσεις καθαριότητας στο Άλσος, πίσω από το γήπεδο της ΑΕΚ. . Αυτες οι εγκαταστάσεις είναι παράνομες μεν,  πλην όμως το ίδιο συμβαίνει με όλους σχεδόν τους Δήμους δεδομένου ότι υπάρχει θεσμικό πρόβλημα στην χωροθέτηση και αδειοδότηση τους. 
Παρόλαυτά λόγω Άλσους και ΑΕΚ, η παρούσα Δημοτική Αρχή άρχισε σχεδόν από την αρχή να ψάχνει λύση για να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις νόμιμα. Δεν θα σας περιγράψω τις διαρκείς τρικλοποδιές και εμπόδια, θα σας πω μόνο ότι τώρα:



- ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ & ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει στον Ανένδοτο απαιτώντας εδώ και τώρα να γκρεμιστούν οι εγκαταστάσεις του Δήμου και ζητώντας να τις κατεδαφίσουν οι ίδιοι 



- ο Δήμος ζήτησε παράταση ώστε να προλάβει να δρομολογήσει μια λύση χωρίς να διαλύσει την καθαριότητα της πόλης



- ταυτόχρονα λόγω των διαρκών απειλών από εκατοντάδες "φιλάθλους" που μαζεύονται εδώ και μήνες και γιουχάρουν τους εργαζόμενους αλλά και της πιθανότητας να κατεδαφιστούν άμεσα όλες οι εγκαταστάσεις μετέφερε ένα τμήμα των υπηρεσιών, έχοντας δηλώσει την πρόθεσή του να κατεδαφίσει άμεσα  το μέρος των εγκαταστάσεων που βρίσκεται σε επαφή με το εργοτάξιο του γηπέδου.  



- μόλις ο Δήμος ξεκίνησε εργασίες για να ανοίξει μια νέα πόρτα ώστε να γκρεμίσει την υπάρχουσα, εμφανίστηκε ο Δασάρχης μαζί με δύο αγανακτισμένους πολίτες (που τυχαίνει να  κάθονται παντού μαζί με τον Μελισανίδη) που υπέβαλαν μηνύσεις 





Όλα αυτά συνοδεύονται από ένα όργιο δημοσιευμάτων  και ανακοινώσεων. Ενδεικτικά ανάμεσα από δεκάδες  :












Και τώρα θέλω να σας πω ότι με λίγες λαμπρές εξαιρέσεις δεν υπάρχει ουσιαστικά αντίδραση απέναντι σε αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στη Ν.Φιλαδέλφεια εδώ και 4 χρόνια. Είναι μια μάχη με το σύνολο του συστήματος την κυβέρνηση, το κράτος, τα ΜΜΕ και το μαφιόζικο κεφάλαιο. Ανεξάρτητα από τον σωστό ή όχι τρόπο που  το χειρίζεται η πλευρά που αντιστέκεται, είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολο  να κερδίσει κανείς μια τέτοια μάχη. Ακόμη όμως και όταν την έχει χάσει εξακολουθεί να αποτελεί δυνητικό κίνδυνο εφόσον  δεν παραδίδεται και επιπλέον πρέπει να τιμωρηθεί για παραδειγματισμό. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, δεδομένης της εξάντλησης μέχρι εσχάτων των ολίγων που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι. Ξέρω όμως ότι πως ότι γίνει θα αντικατοπτρίζει τα όρια και τις δυνατότητες της αριστεράς και του κινήματος, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε μια ευκαιρία να γίνει κάτι. 



Αν και όπως μπορείτε βοηθήστε. Κάθε ανακοίνωση, κάθε δήλωση κάποιου, ακόμη και κάθε ανάρτηση ή σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια ανάσα απέναντι στη μία και μόνη αλήθεια των οπαδών και των καθοδηγητών τους. .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου