ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ψήφισμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας για το αμαξοστάσιο του Ελληνικού





Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας κατά την συνεδρίαση του στις 12.5.2018 συζήτησε σχετικά με το κλείσιμο του Αμαξοστασίου του Ελληνικού και κατέληξε στο παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει Κυβέρνηση και Τρόικα που επιχειρούν το άμεσο και άνευ όρων ξεπούλημα του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά. Μετά τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το σιδηρόδρομο, σειρά έχουν τώρα οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Η δήθεν «ανάπτυξη» περιλαμβάνει το κλείσιμο του Αμαξοστασίου Ελληνικού και τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.


Το κλείσιμο του μεγαλύτερου αμαξοστασίου της ΟΣΥ με περισσότερους από 800 εργαζόμενους και με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα λεωφορείων, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλο το συγκοινωνινικό έργο του Λεκανοπεδιοι) της Αθήνας, θα δυσκολέψει την καθημερινότητα του επιβατικού κοινού καθώς και των εργαζομένων, τσ δρομολόγια θα συρρικνωθούν, οτ αναμονές στις στάσεις θα αυξηθούν και περισσότερες γειτονιές 001 μείνουν χωρις συγκοινωνία.

Ζητάμε την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης για το κλείσιμο του αμαξοστασίου του Ελληνικού, με παράλληλη διυσφάλιση και αναδιοργάνωση των ι;γκαταστάσεων για τη στηριξη του συγκοινωνιακού έργου στο Λε,κανοπέδιο της Αττικής.

Λπαιτούμε:

Ενιαίο κρατικό φορέα νιστικών συγκοινωνιών.

1 00% σταθερή κρατική χρηματοδότηση.

 Ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Αττική  Μείωση της τιμης των εισιτηρίων κατά 50%.  Προσλήψεις προσωπικού.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση καθώς επιχειρεί να συρρικνώσει και να τεμαχίσει τις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να διευκολύνει την ιδιωτικοποίησή τους. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τους συναδέλφους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες της ΛΟήνας να στηρίξουμε από κοινού τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στην ΟΣ Υ.








t.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου