ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

H Novartis, οι μάρτυρες και η Μαφία

του Δημήτρη Χρήστου

από την slpress 

Σε μια σοβαρή χώρα οι εμπλεκόμενοι σε αδικήματα, ακόμα και αν είναι πολιτικά πρόσωπα, έχοντας το τεκμήριο της αθωότητας, συνήθως δηλώνουν ότι η αλήθεια θα λάμψη στη Δικαιοσύνη. Εδώ, σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο, όσοι εμπλέκονται, κυρίως από το παλιό πολιτικό σύστημα, εκείνο που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, έχουν στραφεί κυρίως εναντίον των μαρτύρων! Εκείνων των μαρτύρων που κατέθεσαν στοιχεία για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Στοιχεία που θα αξιολογήσει η Δικαιοσύνη, όπως γίνεται σε ένα Κράτος Δικαίου.

Οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, χαρακτηρίζουν τους μάρτυρες «κουκουλοφόρους», «αναξιόπιστους», έως και «αλητήριους». Αυτό τον τελευταίο χαρακτηρισμό εκτόξευσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκτός από πολιτικός είναι και καθηγητής της Νομικής, δήλωσε από τηλεοράσεως: «Νομίζουν οι δύστυχοι (οι μάρτυρες) πως θα είναι εσαεί προστατευόμενοι»!
Αν κάτι τέτοιο λεγόταν στις ΗΠΑ, όπου ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός και οι μάρτυρες προβάλλονται ως παραδείγματα προς μίμηση για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ποινικού και οικονομικού, θα είχε αποβληθεί από την πολιτική ζωή, από το κόμμα του και από τους ψηφοφόρους.
Διότι τους μάρτυρες τους απειλούσε μόνον η Μαφία, όταν δεν τους έβρισκε να τους σκοτώσει! Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση του πλοίου Noor 1 που μετέφερε τρείς τόνους ηρωίνης, όλοι σχεδόν οι απροστάτευτοι μάρτυρες δολοφονήθηκαν ή πέθαναν!
Δυστυχώς εδώ, τον δρόμο του Βενιζέλου ακολούθησαν και άλλοι εμπλεκόμενοι. Τη γραμμή αυτή υιοθέτησε ως και ο αρχηγός της ΝΔ που δήλωσε ότι: «Όσοι μετέχουν στη βρώμικη επιχείρηση να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού». Να σημειώσουμε ότι στην έρευνα αυτή, μετέχουν εκτός από τις ελληνικές αρχές, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το FBI.

Μίζες και σε καιρούς χρεοκοπίας!

Ο ελληνικός λαός είναι πλέον πολύ αγριεμένος, αντιλαμβανόμενος ότι η μίζα πήγαινε σύννεφο και κατά τη διάρκεια της αιματηρής λιτότητας με τους πολιτικούς να τους καλούν με πονεμένο ύφος να κάνουν θυσίες. Η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή για να την πάρει το ποτάμι. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και κραυγαλέο.
Όσο δε για το ποιος έχει δωροδοκηθεί αυτό δεν θα το κρίνουν ούτε οι εμπλεκόμενοι, ούτε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Θα το κρίνει η Δικαιοσύνη αν αφεθεί να κάνει τη δουλειά της. Στοιχεία υπάρχουν και πρέπει να αξιολογηθούν. Θα ήταν πλήγμα για το αίσθημα δικαίου και για τη δημοκρατία μας αν πολιτικά πρόσωπα αποφύγουν τις όποιες κυρώσεις, λόγω ασυλίας ή παραγραφής από τις πατέντες που είχε στήσει ο Βενιζέλος για την προστασία των υπουργών.
Οι υπερτιμολογήσεις, που ύψωναν τις τιμές και σε άλλες χώρες, είναι καταγεγραμμένες. Όπως και η προμήθεια εμβολίων για τη γρίπη σε αριθμό διπλάσιο του πληθυσμού της χώρας! Τα στοιχεία είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από τις έρευνες των ελληνικών αρχών. Η ιστορία ξεκίνησε στις ΗΠΑ με αφορμή τον σταδιακό πενταπλασιασμό των τιμών στα φάρμακα για τον καρκίνο. Εκεί εντοπίστηκε και το ελληνικό σκέλος του σκανδάλου, όπως είχε συμβεί και με το σκάνδαλο της Siemens.
Έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία, οι αμερικανικές αρχές υπέδειξαν στις ελληνικές να ερευνήσει τον τότε αντιπρόεδρο του ελληνικού τμήματος της Novartis Κώστα Φρουζή και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Όσοι φοβούνται να τα βάλουν με τις αμερικανικές αρχές, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για σκευωρία!

Η έρευνα βρίσκει στοιχεία

Έχει επίσης σημασία ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Novartis, υπάρχει συνεργασία με τις αρχές. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: «Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή την στιγμή». Ας κάνουν λοιπόν όλοι υπομονή. Το σκάνδαλο είναι διεθνές, όπως και το ενδιαφέρον για την αντιμετώπισή του.
Οι εγχώριοι πολιτικοί που θίγονται είναι “μεγάλα ονόματα”, αλλά είναι αμελητέα συγκρινόμενα με τη ζωτική ανάγκη της κοινωνίας να ξεκαθαρίσει αυτό σκάνδαλο λεηλασίας του δημοσίου χρήματος σ’ ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι το φάρμακο και η υγεία. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, οι πάντες να σοβαρευτούν και να μην μετατρέψουν αυτή την υπόθεση σε μικροκομματικό καυγά. Κι αν οι εμπλεκόμενοι και όποιοι άλλοι δεν μπορούν οι ίδιοι να σοβαρευτούν, ας σοβαρευτούν τα κόμματά τους. Κανένα κόμμα δεν δικαιούται ούτε να κατηγορεί, ούτε να παίζει τον ρόλο προστάτη, υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη.
Είναι υποχρέωση προς την κοινωνία που αγωνίζεται να επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια το σκάνδαλο αυτό να διερευνηθεί μέχρι το τέλος και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες. Η ασυλία δια της παραγραφής θα δηλητηριάσει τον πολιτικό βίο. Έχει σημασία να παραπεμφθούν ταχύτατα στη Δικαιοσύνη και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ίσως θα έχουν να πουν πολλά και για πολιτικούς προϊσταμένους τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου