ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τουρκοκύπριοι αντιδρούν έντονα στη φασιστικη μπότα του Ερντογκάν

του Γιώργου Τσιμπούκη



Σε πορεία σύγκρουσης βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι Τουρκοκύπριοι με τις πολιτικές της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού. Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας για να διαδηλώσουν κατά της παρεμβατικής πολιτικής της Άγκυρας, ζητώντας να πάρουν πίσω όπως αναφέρουν την χώρα τους.

Αφορμή για την έντονη διαμαρτυρία των Τουρκοκυπρίων ήταν η επίθεση 500 σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Erdogan στα γραφεία της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Afrika, λόγω της κριτικής που άσκησε η εφημερίδα στην Τουρκική εισβολή στο Afrin.

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο της σε ένα άρθρο που ασκούσε οξεία κριτική στην Τουρκία για την επιλογή της να εισβάλει στο Κουρδικό Καντόνι στην βόρειο Συρία.

Καθοδηγούμενοι από του Εθνικιστές Γκρίζους Λύκους, οι υποστηρικτές του Erdogan επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας Afrika μετά τα σχόλια του Τούρκου προέδρου κατά του σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας.

Με τίτλο στο πρωτοσέλιδο «Ακόμη μια κατοχή από την Τουρκία» η εφημερίδα προκάλεσε τα αισθήματα των Τούρκων υποστηρικτών του Erdogan, αφού οι συντάκτες της Afrika παρομοίωσαν την νέα εισβολή της Άγκυρας στην βόρεια Συρία με αυτή που πραγματοποίησαν οι Τούρκοι στην Κύπρο πριν από 43 χρόνια.

Στην διαδήλωση των Τουρκοκυπρίων συμμετείχαν 5.000 άτομα, ο ηγέτης των οποίων Sener Elcil, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι η επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας ήταν βιαία και ταπεινωτική για τους Τουρκοκυπρίους.

Σύμφωνα με τον Sener Elcil, ο οποίος είναι και ο ηγέτης μιας αριστερής συνδικαλιστικής ένωσης Τουρκοκύπριων δασκάλων, μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων, συγγραφέων και πολιτικών αντιπάλων του Erdogan έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία.

Στην κατεχόμενη όμως Κύπρο, όπως επεσήμανε ο Sener Elcil, ο λαός υποστηρίζει την Δημοκρατία και την ειρήνη, ενώ σύμφωνα πάντα με αυτόν πίσω από την επίθεση στην εφημερίδα Afrika είναι η Τουρκική πρεσβεία στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Sener Elcil ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση στα κατεχόμενα και να επεκτείνει την ισχύ του στα κατεχόμενα. Καταλήγοντας ο Sener Elcil επεσήμανε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν νοιώθουν προστατευμένοι…


ΠΗΓΗ: VIA DIPLOMACY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου