ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η Τουρκία κατασπαράζει την Κύπρο...


ΆΝΤΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ :Δεν είναι μόνο ο περίφημος νομικός Πόλυς Πολυβίου (η μονομερής επιτροπή του προέδρου Χριστόφια)  που στο βιβλίο του Μακάριος: Τα τρία λάθη, Καστανιώτης 2009, αποκάλεσε «αβέβαια χρόνια» την περίοδο 1964-67, όταν η Κύπρος ήταν δια της ελληνικής Μεραρχίας ντε φάκτο ενωμένη με την Ελλάδα.

Τα χρόνια ήταν «αβέβαια» για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, για την αυλή του και για τους έχοντες κομματικά, ιδεολογικά και προσωπικά συμφέροντα, που θα τα έχαναν αν γινόταν η Ένωση. Γι’ αυτό την απεύχονταν και την πολεμούσαν. Αδιάψευστη μαρτυρία και τα του Σάββα Παύλου σχετικά άρθρα.



Όσο παράξενο κι αν φαίνεται υπήρξαν και «ποιητές», διανοούμενοι και… «πνευματικοί άνθρωποι»(!), που αγρόν ηγόρασαν, που είδηση δεν πήραν πώς ακριβώς και με ποια νοοτροπία οδηγήθηκε η Κύπρος στις δαγκάνες της Τουρκίας με τις «πολιτικές» του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, του «μεγάλου ήρωα» της Κύπρου, τον οποίο σήμερα κανένας από τους υποψηφίους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας -τους πρώην παθιασμένους οπαδούς του- δεν τολμά καν ν’ αναφέρει στις προεκλογικές ομιλίες του ως… «πρότυπο αγώνων και αντίστασης»!! Η μόνη αντίσταση που έκανε -όλοι το ξέρουν πια- ήταν εναντίον της Ένωσης, εναντίον της Ελλάδας, εναντίον της Μεραρχίας.



Αλλά η τραγωδία της Κύπρου συνεχίζεται με τους «ποιητές» και τους «φιλόσοφους», τους «διανοούμενους» που δεν πήραν είδηση ή που υποδύονται ότι δεν πήραν είδηση την ιστορική αλήθεια, με σκοπό να συνεχίσουν να εισπράττουν τα προνόμια της συνεχιζόμενης παραπλάνησης.

Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όχι μόνο διαιωνίζουν το ψέμα, αποκαλώντας τώρα την περίοδο 1964-67 «καιρούς παράξενους και σκοτεινούς», αλλά συνεχίζουν να συμβάλλουν, με κάθε τρόπο που τους παρέχεται, στη φίμωση της ιστορικής αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου