ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκιας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προέβη σε προκλητικές  δηλώσεις για τα νησιά του Αιγαίου.

«Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μού απάντησε "Έλα και πάρ’ τα" ("Mολών Λαβέ"). Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μια περίοδο και για την Κύπρο, "Μολών Λαβέ". Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Οι δηλώσεις του Κ. Κιλιτσντάρογλου έγιναν σε επίσκεψή του στην επαρχία Κοτζαέλι, στα βορειοδυτικά της χώρας, όπου συναντήθηκε με παράγοντες και οργανώσεις.

Θυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν ο κ. Καμμένος είχε σχολιάσει σε εκδήλωση για τη λήξη του έτους «Εφέδρων και Εθνοφυλάκων»  στη Θεσσαλονίκη:

«Ακούμε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης, για 150.000 "ομογενείς" στη δυτική Θράκη, αμοιβαίες υποχωρήσεις για ομαλοποίηση των σχέσεών μας. Ακούσαμε για τις περιουσίες των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ότι πουλήθηκαν δήθεν οικειοθελώς σε Τούρκους πολίτες.

Επίσης είδαμε εθνικιστές να προσεύχονται στην Αγία Σοφία, ενώ ο Τούρκος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο πάλι για 18 νησιά που έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα.

Φαίνεται ότι, στην καλύτερη περίπτωση ο εν λόγω πολιτικός αγνοεί τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου και των Συνθηκών. Στη χειρότερη, αμφισβητεί την ελληνική, διεθνώς κατοχυρωμένη, κυριαρχία και διεκδικεί εδάφη μας.

Η απάντησή μας, αγαπητοί εθνοφύλακες, είναι "Μολών Λαβέ". Έτσι έχουμε μάθει εμείς οι Έλληνες. Αυτό μας έχει διδάξει η Ιστορία μας».

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην τουρκική Βουλή με θέμα τον προϋπολογισμό, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ρωτήθηκε για τις σχέσεις με την Ελλάδα από βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι άφησαν να εννοηθεί ότι «η Ελλάδα εισέβαλε στα Ίμια στη διάρκεια διακυβέρνησης από το AKP».

«Ό,τι συνέβη εκεί συνέβη πριν το 1996, το AKP δεν είναι υπεύθυνο γι' αυτό, δεν ήταν κυβέρνηση τότε», απάντησε ο Τσαβούσογλου και έκανε λόγο για τρεις εναλλακτικές που υπάρχουν, κατά την Αγκυρα, για την επίλυση του θέματος: είτε μέσω της διπλωματικής οδού είτε μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη είτε με στρατιωτική επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου