ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αθώος κρίθηκε τελικά από το Στρατοδικείο ο αξιωματικός που αρνήθηκε το ρόλο υπηρετικού προσωπικού..




Αθώος παμψηφεί κρίθηκε σήμερα από το διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο Υπολοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης, ο οποίος δικαζόταν για την άρνησή του να γίνει υπηρέτης των παράνομων μεταναστών...Ο Αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης έλαβε αναβολή για να δικαστεί με το ίδιο κατηγορητήριο  στις 6 Φεβρουαρίου 2018.
Στις ένοπλες δυνάμεις η μη εκτέλεση διαταγών είναι ποινικό και πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει βαρύτατες ποινές, όμως αυτό δεν ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεση οποιωνδήποτε διαταγών ! Διαταγές προφανώς παράνομες  δεν είναι εκτελεστές  και η άρνηση δεν επισύρει ποινές - σε διαφορετική περίπτωση όλοι οι εγκληματίες του Β Παγκοσμίου Πολέμου θα απαλλάσσονταν ως εκτελεστές των διαταγών του Αδόλφου Χίτλερ...
Η ιστορική  αυτή απόφαση των Ελλήνων Στρατοδικών ήταν απολύτως συμβατή με το πνεύμα του Δικαίου και απονομιμοποίησε πλήρως την διάθεση της εξουσίας να μετατρέψει μια ειδική κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων επιφορτισμένων με ειδική αποστολή, σε υπηρετικό προσωπικό ενός  αμφιλεγόμενου ρεύματος, του οποίου τα "κόστη" όφειλαν να πληρώνουν οι παραγωγοί του...Η απόφαση είναι δηλωτική των ορίων του μνημονιακού καθεστώτος και   ανοίγει το δρόμο σε όλους τους Στρατιωτικούς να αρνούνται να υπηρετήσουν στα λεγόμενα hot spot.  

Έξω από το στρατοδικείο καθ' όλη την διάρκεια της κρίσιμης δίκης ήταν συγκεντρωμένο  πλήθος συμπαραστατών  με Ελληνικές σημαίες και συνθήματα υπέρ των δικαζόμενων . 


Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε στον Υπολοχαγό κατά την έξοδό του από το στρατοδικείο με ζητωκραυγές και τον Εθνικό  Ύμνο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου