ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Πάκειον άγος






Κυλώνειον άγος : Ένα «ιστορικό αίσχος» και μια ντροπή διαστάσεων στη ζωή της Αρχαίας Αθήνας, όταν οι οπαδοί ενός πολιτικού (Κύλων) σφαγιάστηκαν από τους αντίπαλους (632 πΧ), παρ’ όλον ότι είχαν πάρει την υπόσχεση χάριτος για να εξέλθουν από Ναό όπου είχαν καταφύγει….

 Στο σπίτι ενός πεθαμένου ή για την ακρίβεια δολοφονημένου δημοψηφίσματος (Ελλάδα, 2015)δεν μιλάνε για δημοψηφίσματα…Κι όμως, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας  στο Μουσείο της Ακρόπολης την έναρξη  συνεδρίου με θέμα: «Greece Forward III Προοδευτικές Πολιτικές για τις Πόλεις του Σήμερα και του Αύριο» αναφέρθηκε  στο  επίκαιρο  παράδειγμα «του παράνομου και ουσιαστικώς ανυπόστατου» δημοψηφίσματος στην Καταλονία !  Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η Βαρκελώνη, ως πόλη, μπορεί να εκφράσει απείρως καλύτερα την κάθε είδους ιδιαιτερότητα της Καταλονίας, ακυρώνοντας έτσι τις ακραίες βλέψεις αυτονομιστών, που κατ’ αποτέλεσμα πλήττουν την ίδια την Καταλονία και την προοπτική της».

Τόνισε, επίσης, ότι η πόλη, ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ επιμέρους κοινωνικών συνόλων, μπορεί, ιδίως σήμερα, να απορροφήσει τους κραδασμούς, τους οποίους παράγουν σύγχρονα αυτονομιστικά φαινόμενα -με στοιχεία επικίνδυνου εθνικισμού– τα οποία πλήττουν τη συνοχή του κράτους-έθνους αλλά και, για να έρθουμε στην ευρωπαϊκή μας πραγματικότητα, τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την όλη πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση“.

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Ο Ευρωπαϊσμός της υποταγής στο διευθυντήριο των Βρυξελλών, αλλάζει ιδεολογικά πουκάμισα  κατά τις επιταγές της συγκυρίας – άλλοτε προτάσσοντας την Ευρώπη των Περιφερειών, άλλοτε των Πόλεων- αρκεί να υπονομεύσει δεόντως τα όποια αναδυόμενα αιτήματα αυτονομίας. Φυσικά, τα πουκάμισά του είναι όπως αυτά του Σεφέρη – αδειανά, χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο,  κουβέντα να γίνεται....    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου