ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Τάση

Σημείωση Οικονικής : Μια ακόμη ομαδοποίηση δημιουργείται στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο - πράγμα καθόλου κακό, στο βαθμό που προωθεί (και δεν επιθυμεί απλώς να πιλοτάρει )  μια ευρύτερη ενότητα....Για την ιστορία ας σημειώσουμε : Το 2015 ο Κώστας Χρυσόγονος είχε αποστείλει στον Τσίπρα επιστολή, στην οποία του έλεγε 'Μετατρέπεις τη χώρα σε κάτι χειρότερο από τη Ζιμπάμπουε"...Η αντίστασή του βέβαια άργησε, η "Ζιμπαμπουοποίηση"(!)  προωθήθηκε ακόμη περισσότερο, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ... .

Την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν τα μέλη της, κατόπιν ψηφοφορίας, υιοθετώντας την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης.
Όπως είχαν υποστηρίξει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την περασμένη Πέμπτη εκπρόσωποι της γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο, «σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας».

Από τα 2.032 εγγεγραμμένα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης, υπέρ της πρότασης αποχώρησης ψήφισαν 1.678 (ποσοστό 82,6%), κατά της πρότασης αποχώρησης 31 (ποσοστό 1,5%), ενώ απείχαν 323 (ποσοστό 15,9%).
Κατά συνέπεια, η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης και εγκρίθηκε η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και ο μετασχηματισμός της Τάσης σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.
Όπως προανήγγειλε η Σοσιαλιστική Τάση, την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα.
Σε ανακοίνωσή της, η Σοσιαλιστική Τάση ανέφερε εξάλλου ότι έλαβε εντολή αποχώρησης από τη βάση της και έτσι τερματίζεται η μέχρι σήμερα συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης, υιοθέτησαν την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και η συμπιεσμένη απογοήτευση τόσο από τη λειτουργία του κόμματος όσο και από την κυβερνητική πολιτική για την έλλειψη στρατηγικής και τη μη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, αντανακλάται στα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της αποχώρησης και της χάραξης ανεξάρτητης πορείας», τονίζεται μεταξύ άλλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου