ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Αυτό μας μάρανε !


του ΓεράσιμουΣκλαβούνου

Ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο γιά την ταυτότητα φύλου.Αυτό ήταν το καυτό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και λύθηκε επιτέλους!!

Δεν θα μπώ στη συζήτηση που πυροδότησε το νομοσχέδιο γιατί αυτός ήταν και σκοπός του,η πυροδότηση,ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά καυτά προβλήματα της κοινωνίας,τα θανατηφόρα.Με σύμπραξη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

´Οπως πιό πριν με το ψυχροπολεμικό- στην ουσία αντιρωσικό-συνέδριο της Εσθονίας,ή την πεισματική άρνηση των αρχών να απελευθερώσουν την Ηρι- άνα.Και ακόμα με την συνεχιζόμενη απάτη της ¨δίκης¨ της Χρυσής Αυγής, ώστε με την ατιμωρησία της να συνεχίζει την εγκληματική της δράση-η ίδια ή οι ¨συνοδοιπόροι ¨ της-την τρομοκράτηση των πολιτών.Συνεχιζόμενες φα- σιστικές,εγκληματικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο καλύπτονται από την αστυνομία,και δεν τιμωρείται κανένα αστυνομικό όργανο,και δεν παραιτείται βέβαια ο αρμόδιος υπουργός.(´Οπως δεν παραιτήθηκε και ο Κουρουμπλής, που οι υπηρεσίες του έδωσαν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στο σαπιοκάραβο- και πιστοποιητικό παχυδερμίας στον ίδιο και τον Τσίπρα.) Ως προς την τρομοκράτηση των πολιτών,επικαιροποιημένη σήμερα με τον επαπειλούμενο κίνδυνο πυρηνικού πολέμου και την ¨αειφορική¨  τζιχαντιστι-

κή(;) τρομοκρατία-αυτή την ¨κοινωνική κατασκευή¨,γιά να χρησιμοποήσω μιά επίκαιρη έκφραση-παραθέτω αποσπάσματα του Φόϋερμπαχ,("Παραδόσεις γιά την ουσία της θρησκείας", Τροπή,2009,σ.396κ.ε.), όπου σε πρώτο στάδιο εξηγεί την θρησκεία με τον φόβο,και επομένως κάθε εξουσιαστική επιβολή.

"Εσύ δεν πρέπει να είσαι υπερόπτης,αλλά να φοβάσαι,ή να είσαι μέσα στον φόβο", λέει ο Παύλος. Τελικά όμως ο Θεός- η κρατική εξουσία-σε προστατεύει.


"Διότι τι είδους θαύμα είναι αυτό,όταν κάποιος πλήτεται από αναρίθμητα κτυ- πήματα και τελικά ο ίδιος ο άνθρωπος να βλάπτεται από ένα και μοναδικό κτύ- πημα; Ναι είναι εύνοια ότι αυτός δεν βλάπτεται από όλα τα κτυπήματα", λέει ο Λούθηρος.

" Αναρίθμητα",λέει ο Καλβίνος-ο Μωϋσής του καπιταλισμού," είναι τα κακά που περικυκλώνουν τη ζωή του ανθρώπου και τον απειλούν με αναρίθμητα κρούσμα- τα θανάτου.Ανέβα στο πλοίο,μόνο ένα βήμα είσαι μακριά από τον θάνατο.Περπά- τα μέσα στους δρόμους της πόλης,υπάρχουν τόσα πολλά κεραμίδια στις στέγες και είσαι εκτεθειμένος σε τόσους πολλούς θανατηφόρους κινδύνους.Παρατήρη- ρησε τα ζώα,όλα είναι εφοδιασμένα με όπλα γιά την καταστροφή σου.Τί μπορεί επομένως να είναι πιό άθλιο από την ανθρώπινη ζωή;"

" Και ο χριστιανός ποιητής ο κ. Triller :

¨  Σχεδόν κάθε πράγμα έχει προμηθευτεί τα όπλα

  γιά να μας σκοτώνει.

  ´Ολα παντού αποβλέπουν

   στην καταστροφή μας.

   Καταιγίδες,φωτιές,άνεμοι,νερά,

   αστραπές,βράχοι,βαθιά γήινα βάραθρα,

   μολύβι,μπαρούτι,θειάφι,δηλητήριο και καπνός

        μας παίρνουν την πνοή¨."

´Ενα παράδειγμα ,λέει ο Φόϋερμπαχ," όσον αφορά την γένεση της θρησκείας από τον φόβο και από αντίδραση απέναντι σε αυτόν,έχουμε από την γένεση του προτεσταντισμού,"( τον οποίο ο Μαρξ θυμίζω θεωρούσε τον πιό συμβατό με τον καπιταλισμό),"ιδίως του ληθουρανισμού,ο οποίος προήλθε μόνο από τον τρόμο, τον φόβο μπροστά στο απάνθρωπο,οργισμένο,ζηλότυπο Θεό,ο οποίος στην ίδια την Παλ. Διαθήκη ονομάζεται ο τρόμος του Ισραήλ,και ο οποίος χωρίς συναίσθη- μα γιά την ανθρώπινη φύση,απαιτεί από τον άνθρωπο να είναι ίδιος μ´αυτόν,δηλ.

ότι δεν πρέπει να είναι άνθρωπος,αλλά ένα φάντασμα της ηθικής,ένας κατά γράμ- μα νόμος.´Ομως ο Λούθηρος,παρά την προηγούμενη καλογεροσύνη του και τη μεταγενέστερη παπαδοσύνη του, δεν ήθελε να είναι άγγελος αλλά άνθρωπος.Αυ- τός υπήρξε μέσα στην θεολογία ένας θεολόγος που αγωνίζεται ενάντια στη θεο- λογία". Οι ληθουριανοί όμως; Πάντως ο μεγαλύτερος τρόμος σήμερα,ιδιαίτερα στην πατρίδα μας,είναι η ανερ- γία,η φτώχεια,και η προοπτική της φτώχειας.Αυτά έχουν παραλύσει τις αντιδρά- σεις των ανθρώπων.Και το ξέρουν καλά αυτό οι εξουσιαστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου