ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Πρωτοβουλία : Όχι στο Σύμφωνο για το ΕΥΡΩ, Όχι στο ευρωπαϊκό Μνημόνιο Δημοψήφισμα Τώρα!!



Ηρεμήστε ! Πρόκειται για κείμενο του 2011 που παρουσιάζει τρομερή ομοιότητα με πρωτοβουλίες της παρούσας φάσης !  Κοιτάξτε ποιος συντονίζει την υπόθεση :

Για την επιτροπή πρωτοβουλίας
Αλέκος Φλαμπουράρης
Τηλ. επικοινωνίας
Αλέκος Φλαμπουράρης 6944534499
Στέλιος Αποστόλου 2103378611-12-13
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 2011, ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ : 
Δημοψήφισμα στην Ελλάδα, τώρα!

Δημοψήφισμα στις χώρες της Ευρώπης, τώρα!


"Εμείς που συνυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο έχουμε στόχο να το μεταφέρουμε σε όλο τον ελληνικό λαό, αλλά και στους λαούς όλης της Ευρώπης, ώστε να υψώσουν ένα αδιαπέραστο τείχος που θα εμποδίσει την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μνημονίου που προωθείται με το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας που θεσμοθετεί το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και την ελεγχόμενη πτώχευση.



Στην πραγματικότητα πρόκειται για την συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού ως μόνιμου και αναλλοίωτου οικονομικού δόγματος για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό Αρμαγεδώννα που επιβάλλει τη μόνιμη και συνεχή μείωση των μισθών και συντάξεων και την πλήρη κατεδάφιση όλων των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων που οι λαοί της Ευρώπης με σκληρούς αγώνες κέρδισαν μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.



Το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο επιφέρει επίσης καθοριστικό πλήγμα στη δημοκρατία διότι περιορίζει δραστικά την λαϊκή και εθνική κυριαρχία και παραδίδει την πολιτική στη «διεθνή των δανειστών».



Ο λαός μας που βιώνει τις συνέπειες των διαδοχικών ελληνικών μνημονίων έχει αποκτήσει ήδη πικρή εμπειρία. Έχει πειστεί ότι οι συνταγές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης επιβραβεύουν τους ενόχους και καταδικάζουν τους αθώους.

Ένοχοι είναι το εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα που κερδοσκοπεί και στις μέρες της ανάπτυξης και στις μέρες της κρίσης.

Αθώοι είναι οι εργαζόμενοι που στήριξαν την ανάπτυξη και πληρώνουν ακριβά την κρίση.



Επειδή όμως οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ αρνητικές και θα σφραγίσουν οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης για τις επόμενες γενιές,

                                                    καλούμε:

τον ελληνικό λαό, όλους τους κοινωνικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να υπερασπιστούν ό,τι κατακτήσαμε, να αποτρέψουν την επιστροφή της βαρβαρότητας, να αγωνιστούν για την απεμπλοκή από την τρόικα και το μνημόνιο, να απορρίψουν το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο και να βάλουν τέρμα σ΄ αυτές τις εξελίξεις μέσα από την πιο πλατειά και γνήσια δημοκρατική έκφραση του Λαού. Να ζητήσουν…

Δημοψήφισμα, τώρα!

                                                    

Δημοψήφισμα στην Ελλάδα, τώρα!

Δημοψήφισμα στις χώρες της Ευρώπης, τώρα!

Μια  νέα ενότητα των λαών της Ευρώπης μπορεί να γεννηθεί, τώρα!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου