ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στις 13–15 Οκτώβρη σημαντικό γεγονός



H Zωή Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ / Φωτογραφία: INTIME NEWS, ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
H Zωή Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ / Φωτογραφία: INTIME NEWS, ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Την απάντηση στη βάρβαρη επίθεση, που εξαπολύεται στους συνανθρώπους μας και απέναντι στο ακραίο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας, θα τη δώσουμε με ένα μεγάλο γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα και θα αποτελέσει και την απαρχή της κατακρήμνισης του καθεστώτος».
Αυτό είπε η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου  σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Άλλα σημεία της συνέντευξης:
  • «Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι εγκλήματα και τα εγκλήματα δεν αλλάζουν με σχολιασμό και διά της παρατήρησης, αλλάζουν με πράξεις. Απέναντι σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν -και δεν θα παραστήσουμε ότι δεν τα καταλαβαίνουμε ή τα καταπίνουμε- έχουμε την απάντηση, δουλεύουμε γι' αυτήν σκληρά όλες αυτές τις μέρες και θα δουλεύουμε και τις επόμενες εβδομάδες».
  • «Γι' αυτήν την αναγκαιότητα ενεργοποίησης των πολιτών θα συνεχίσω να μιλώ. Η δική μας απάντηση θα δοθεί με πράξεις».
  • «Καταλαβαίνω ότι πολλοί θα ήθελαν τις εύκολες και σχηματοποιημένες απαντήσεις, καταλαβαίνω ότι πολλοί θα ήθελαν να έχουν οριοθετημένους αντιπάλους και παίκτες στην πολιτική κονίστρα. Δεν είμαι από αυτούς που κάνουν εύκολα τα χατίρια στο σύστημα και στους δορυφόρους του».
  • Για την πιθανή κοινή δράση με ΛΑΕ, ΚΚΕ και άλλες αριστερές δυνάμεις: «Οι συσχετισμοί και οι συνθήκες δεν αλλάζουν μέσα από κομματικά διαβούλια, αλλά μέσα από πλατιές συστρατεύσεις των ανθρώπων, των πολιτών, των λαών».
  • «Την περασμένη Τρίτη αυτοκτόνησε ένας 51χρονος στην Αγιά Λάρισας. Ήταν ένας άνθρωπος 51 ετών, πατέρας δύο κοριτσιών, άνεργος από το 2013. Από το success story της κυβέρνησης Σαμαρά, στο grinvest της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα, άλλος ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε από την απόγνωση των μνημονίων».
  • «Η υπόθεση της Eldorado Gold δεν είναι παρά μία ακόμη ένδειξη ότι κάποιοι δεν τα βρήκανε στη μίζα. Ότι κάποιοι δεν τα βρήκανε στο παζάρι. Και κανείς δεν θα μας πείσει ότι υπάρχει μία σύγκρουση για λόγους αρχής ή για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος ή για λόγους προστασίας άλλων υπέρτερων εννόμων αγαθών, που έπρεπε να προστατεύει αυτή η κυβέρνηση, η οποία διάλεξε να τα παραδώσει όλα».


Πηγή: Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στις 13–15 Οκτώβρη γκρεμίζω το καθεστώς | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου