ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Καθεστώς εγγυήσεων στην Κύπρο...του Γεράσιμου  Σκλαβούνου

Η Συνθήκη Εγγυήσεων του 1960 γιά την υπό ίδρυση Κυπριακή Δημοκρατία, με το δικαίωμα ένοπλης επέμβασης στην Κύπρο των τριών ¨Εγγυητριών¨ Δυνάμεων, κατέστη άκυρη από τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία έγινε μέλος του ΟΗΕ,ο Καταστατικός Χάρτης του οποίου:
α. Κατοχυρώνει την ισοτιμία όλων των κρατών-μελών του,και δεν αποδέχεται καθεστώτα προτεκτοράτου όπως η παλιά-και αποτυχημένη-Κοινωνία  των Εθνών.
β.Κηρύσσει παράνομη τη βία και την απειλή χρήσης βίας στις σχέσεις μεταξύ των εθνών,και επομένως δεν αποδέχεται Εγγυήτριες Δυνάμεις με δικαίωμα ένοπλης επέμβασης σε ένα κράτος-μέλος.
γ. Αυτό το δικαίωμα επέμβασης,και με σκοπό την διαφύλαξη της ειρήνης,το έχει μόνον ο ΟΗΕ με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης,ή του Συμβουλίου Ασφαλείας.Εν μέρει αυτό έχει εφαρμοστεί στην Κύπρο με την αποστολή κυανοκράνων.
Γιά όλους αυτούς τους λόγους,και όχι επειδή η Τουρκία έκανε κακή εφαρμογή μιάς έτσι κι αλλιώς παράνομης Συνθήκης Εγγυήσεων,η ΓΣ και το ΣΑ του ΟΗΕ, με αλλεπάλληλες αποφάσεις τους, καταδίκασαν την τουρκική εισβολή και κα- τοχή στην Κύπρο,απαίτησαν την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο το νησί.
Τώρα στο Κρανς Μοντάνα,μετέχει ο κ.Κοτζιάς,ο οποίος έχει χαρακτηρίσει μεν το Σύστημα Εγγυήσεων¨αποικιοκρατικό κατάλοιπο¨,συμπράττει όμως στην νομιμοποίηση του,αφού οι ¨Εγγυήτριες Δυνάμεις¨ κλήθηκαν εκεί να αποφασίσουν την κατά- λυση της Κυπριακής Δημοκρατίας,η οποία όμως δεν εκπροσωπείται.Ο Πρόεδρος της-δειλός και άβουλος- μετέχει μόνον σαν εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας.Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη καταλυθεί!!
Ζητάμε:
α. Την άμεση διακοπή των παράνομων και πραξικοπηματικών διαδικασιών της  Γενεύης.
β. Να εφαρμοστεί πλήρως ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ  ως προς την Κύπρο,και προς τούτο θα καταθέσουμε σχετικό υπόμνημα στον διεθνή οργανισμό.
Καλούμε τον ελληνικό και ελληνοκυπριακό λαό να συναισθανθούν την κρισιμότητα και ιστορικότητα της στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου