ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Οι Καλικάντζαροι των ΟΗΕδων και οι κουρελείς Κομισιον-άριοι θέλουν Τζιμπουτί την Κύπρο


FILE PHOTO. Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντα σε εκδήλωση ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. ΚΥΠΕ/ Κάτια Χριστοδούλου.
Της Αθανασίας Φωτιάδου
Αποκαλύφθηκε πλήρως ο ρόλος του κλόουν της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  με τις ευλογίες των Βρυξελλών για μια εντατικοποίηση ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και πιθανότατα με πλήρη ένταξή της.
Το σχέδιο αυτό υπήρχε στο τραπέζι πριν αρχίσει ο Ερντογάν τις εχθροπραξίες με την Ε.Ε μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 και το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου του 2017 για την Συνταγματική Μεταρρύθμιση, που πάγωσε έκτοτε για να επανέλθει δριμύτερο εν όψει Γενεύης 2 για την πραγματοποίηση της παράνομης και άκυρης Πενταμερούς Διασκέψεως και επ’ ουδενί Διεθνούς όπως υποστηρίζουν οι καλικάντζαροι του ΟΗΕ και οι δολοπλόκοι Βρετανοί. 
Αποκλειστικός σκοπός αυτής της παρωδίας διασκέψεως είναι η κατάλυση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου  και την θέση της θα πάρει η λεγόμενη ισότιμη Τουρκική συγκυριαρχία ειδικότερα θα τεμαχιστεί η Κύπρος σε 2 κράτη στο  κατεχόμενο – τουρκικό  [βορράς]  και το νυν ελεύθερο-ελληνικό [Νότος]
Όμως οι πρόνοιες των σχεδίων ΑΝΑΝ προβλέπουν και το τρίτο υπερκείμενο κράτος το οποίο θα κατέχεται από τους Ευρωατλαντιστές και εδώ πλέον εδραιώνεται η πεποίθηση ότι την διακυβέρνηση επί της ουσίας θα την έχει το τρίτο κράτος –συντονιστή- αφού θα φθάσουν τα πράγματα πολύ σύντομα σε αδιέξοδα και ακυβερνησία.
Θα έχουν και την υπεροχή του Δικαίου οι κυβερνήτες, με το πρόσχημα ότι εμείς θέλαμε να «επανενωθείτε» και να «συμφιλιωθείτε» αλλά αφού δεν μπορείτε αναγκαζόμαστε να επέμβουμε όπως άλλωστε λένε τα συμφωνηθέντα.
Όπως γίνεται αντιληπτό στην παραπάνω παρωδία διάσκεψη θα διαπραχθούν εκ νέου εγκλήματα πολέμου που θα αφορούν τα ανδρείκελα των ΟΗΕδων, Άϊντα και Γκουτέρες και τους ΥΠΕΞ Αγγλίας και Τουρκίας εξαιρείται ο ΥΠΕΞ Ελλάδος Ν. Κοτζιάς ο οποίος έκανε πανηγυρική δήλωση στην Γενεύη 1 για την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση του κατοχικού Τουρκικού στρατού θέτοντας τα ως προαπαιτούμενα και φυσικά ελπίζουμε να τον αφήσουν να συνεχίσει  γιατί και η πολιτική επίθεση εναντίον του Αιντα δείχνει την αποφασιστικότητά του, παρ’ όλο που δεν έχει εκφρασθεί προσώρας για την Γενεύη 2.
Πώς παίζεται το βρώμικο παιχνίδι στην Γενεύη 2 και είναι στην κυριολεξία παιχνίδι γιατί μας έρχεται συνειρμικά το Mad Max 2 αλλά μας λείπει ο Μαξ [Μέλ Γκίπσον] που έρχεται  σε σύγκρουση μέχρι θανάτου με μια ομάδα κακοποιών όταν οι τελευταίοι φτάνουν στην περιοχή του σ’ αναζήτηση πετρελαίου. Οι εκ Βρυξελλών  παράγοντες  επιχειρούν την σύνδεση των ευρωτουρκικών διαπραγματεύσεων για ενταξιακή πορεία με την επίλυση του Κυπριακού ότι δηλαδή έκαναν  στο παρελθόν όταν εντάχθηκε η Κ.Δ. απέκτησε και το φύλλο πορείας της η Τουρκία για την ένταξή της στην Ε.Ε.
Θέλουν την επίλυση του Κυπριακού εδώ και τώρα, γιατί αυτοί οι μεγάλοι «ανθρωπιστές» και «υπερασπιστές» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, προκειμένου να υπάρξει εμβάθυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων σκέπτονται ότι τύφλα να έχουν τα «ανθρωπιστικά συναισθήματά|  τους αφού πάντα υπερέχουν τα βορβορώδη συμφέροντά τους. Η Τουρκία κλείδωσε πηγαίνοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό τις εγγυήσεις της Ελληνικής πλευράς ότι δεν θα αντιταχθεί στην Ευρωπαϊκή της πορεία και μάλιστα  σύμφωνα με τον ΠτΔ  αλλά και η πολιτική ελίτ τους υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες.
Οι δήθεν  ενοχλημένοι  Τουρκαλάδες  με την παρουσία  των απεσταλμένων της Κομισιόν στην Γενεύη 2, ως παρατηρητών δεν έβγαλαν άχνα γιατί τώρα οι κουρελείς κομισιονάριοι θεωρούνται  θεματοφύλακες του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Θα αντιτείνει κάποιος, ότι θα υπάρχουν αντιρρήσεις από άλλα κράτη στην Ε.Ε. που θα ασκήσουν βέτο γιατί δεν θέλουν την Τουρκία. Θα επικαλεστώ το γεγονός ότι οι μεγάλοι παράγοντες Γερμανία, επιβάλουν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα από θέση ισχύος π.χ. η εγκαθίδρυση των παράνομων μηχανισμών όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ή το Γιούρογκρουπ είναι πρωτίστως δική τους επιδίωξη και τα κατάφεραν επιτυχώς σε όλο το εύρος των Ευρωπαϊκών δρώμενων για όλα τα κράτη μέλη.
Οπωσδήποτε η γεωπολιτική σκακιέρα αφορά πολλούς παίκτες και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες συχνά στο παιχνίδι. Η Τουρκία φαίνεται να ξαναγυρίζει σαν τον Χότζα με τον φούρνο στις ευρωπαϊκές αγάπες γιατί προχωρούν οι Κούρδοι και στις μάχες και στην ανεξαρτησία τους έχοντας στο πλευρό τους τις Η.Π.Α. και γιατί και στο Κατάρ τα έκαναν ρόιδο.
Ο Ερντογάν προφανώς ακολουθεί τα χνάρια του Οζάλ και όπως φαίνεται τον έχει πρότυπο στην νεοθωμανική πορεία του. Ήταν πολύ χαρακτηριστικό το προσκύνημα στον τάφο του λίγες ώρες μετά την νίκη του στο δημοψήφισμα της Συνταγματικής Μεταρρύθμισης. Η πιθανή αναδίπλωση του καθεστώτος Ερντογάν προς Ευρώπη αποτελεί αναγκαίο βήμα για την επιβίωση της ενιαίας Τουρκίας την ίδια ακριβώς τακτική  υιοθέτησε ο Τ.Οζάλ και έβγαλε την Τουρκία από τα αδιέξοδα εκείνης της εποχής.
Επί τροχάδην ο Τ. Οζάλ έκανε κατά την γνώμη μου δύο σημαντικές κινήσεις : 1) Για να αντιμετωπίσει την διαφαινόμενη  άνοδο του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού εις βάρος του εθνοκεντρικού μοντέλου του Κεμάλ είχε ήδη λίγο πριν την δολοφονία του χωρίσει την Μ. Ασία σε 8 Μιλιέτ σε μια προσπάθεια του να ακυρώσει τον Κουρδικό αγώνα ανεξαρτησίας που γινόταν και γίνεται επί την βάσει του εθνικού και όχι θρησκευτικού πεδίου. 2) Για να ενισχύσει το παραπάνω σχέδιο και με την υπαρκτή οικονομική κρίση που μάστιζε την Τουρκία  προσέγγισε τους Ευρωπαίους και την Ελλάδα για την ενταξιακή πορεία καμουφλάροντας το νεοθωμανικό του όραμα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι κατάφερε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου στο Νταβός το 1988 με την ειρηνική διευθέτηση των Ελληνοτουρκικών διαφορών   να αποσυνδεθεί το Κυπριακό ,το κορυφαίο Εθνικό μας ζήτημα από αυτές γι’ αυτό τον λόγο αργότερα ο Α.Π. αναγνωρίζοντας το λάθος του αναφώνησε το mea culpa.   Επακόλουθα των ανωτέρω και με την αναγνώριση ως υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ε.Ε. το 2004 στο Ελσίνκι,  κέρδισε η Τουρκία τον χρόνο που χρειαζόταν για εσωτερική αναδιοργάνωση τόσο στην οικονομία (ανήκει στους G20), όσο και στον στρατό.
Σας υπενθυμίζω το 1987 με την κρίση του Μαρτίου στο Αιγαίο αναδείχθηκε πόσο πεπαλαιωμένα μέσα διέθετε έναντι του Ελληνικού στρατού. Σήμερα εκσυγχρονίζεται με ταχύτατους ρυθμούς στους εξοπλισμούς και ο Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος στην αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων ενισχύοντάς τες με τους πραιτωριανούς του παρ’ όλο που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από το ξήλωμα των κεμαλικών αξιωματικών όπως επισημαίνουν έγκριτοι στρατιωτικοί αναλυτές.
Συνάγεται εκ των ανωτέρω ότι αν οι υποτελείς και φοβικοί κυβερνώντες στην Ελλάδα θα επιτρέψουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας έχοντας αποσυνδέσει το κορυφαίο εθνικό μας ζήτημα το Κυπριακό από τις Ελληνοτουρκικές διαφορές, ενδίδοντας απέναντι στον συρφετό ΟΗΕδων και Ευρωπαίων Κομισιονάριων αντί να χαριεντίζονται με τις γραβάτες που θα φορέσουν για τις «μεγάλες επιτυχίες» τους καλύτερα να κρεμαστούν με αυτές.
Δεν θα επιτρέψουν οι απανταχού Έλληνες την κατάλυση του κυρίαρχου κράτους της Κύπρου μας κράτους μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε. δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως και δεν θα υπάρξει για την Κ.Δ. Θα υπερασπιστούμε την κυρίαρχη ισότητα του αρ2παρ.1 και θα αποτρέψουμε την επέμβαση των ΟΗΕδων στην εσωτερική δικαιοδοσία της Κ.Δ. του αρ.2παρ.7 του Καταστατικού Χάρτη.
Άρθρο 2. Ο Οργανισμός και τα μέλη του, κατά την επιδίωξη των Σκοπών που αναφέρονται στο Άρθρο 1, θα ενεργούν σύμφωνα με τις παρακάτω Αρχές:
  1. Ο Οργανισμός βασίζεται στην αρχή της κυρίαρχης ισότητας όλων των Μελών του.
  2. Καμιά διάταξη  αυτού  του  Χάρτη  δε  θα  δίνει  στα  Ηνωμένα  Έθνη  το  δικαίωμα να επεμβαίνουν σε ζητήματα που ανήκουν ουσιαστικά στην εσωτερική δικαιοδοσία οποιουδήποτε κράτους και δε θα αναγκάζει τα Μέλη να υποβάλλουν τέτοια  θέματα για ρύθμιση σύμφωνα με τους όρους αυτού του Χάρτη.
Οι πράξεις βαρβαρότητας του Άϊντα, του αποτυχημένου και απολυμένου από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και του Γκουτέρες ενός αποτυχημένου πρωθυπουργού στην Πορτογαλία, αποτυχημένου Ύπατου Αρμοστή για τους πρόσφυγες, πρόεδρος του κάδου απορριμμάτων της σοσιαλιστικής διεθνούς που έχει πλείστα τέτοια κουμάσια όπως και ο νυν πρόεδρός της Γ.Α.Π.,  έχουν αντίκτυπο στον μεγαλύτερο Παγκόσμιο Οργανισμό που δημιουργήθηκε στον αντίποδα της βαρβαρότητας, αρμόδιο για την επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικές διαδικασίες μεταξύ των κρατών αντί των ολέθριων πολέμων . Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό τον ρόλο είναι καταδικασμένος να διαλυθεί όπως συνέβη με την κοινωνία των Εθνών (Κ.Τ.Ε.). Αν δεν αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη και δεν εφαρμοσθεί το Δίκαιο στην Κύπρο θα έχουμε τις πλέον οδυνηρές εξελίξεις σε όλο τον πλανήτη. Η ομερτά όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και δυνάμεων για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν και διαπράττονται από τους Τούρκους κατακτητές και τα οποία με την Γενεύη 2 προσπαθούν να αποσβήσουν υποδηλώνει ότι θέλουν την Κύπρο ρημαγμένη, μη-κράτος κυρίαρχο για να έχουν αυτά την απόλυτη κυριαρχία διατηρώντας τις στρατιωτικές βάσεις τους, φανερές και μυστικές. Σημειωτέον ότι η Κύπρος αποτελεί μια από τις πλέον στρατιωτικοποιημένες ζώνες στην περιοχή της Μεσογείου, κάτι ανάλογο που συναντάμε στο Τζιμπουτί (κράτος – κέρβερος της Δύσης στην Αφρική).
Το μέλλον της Κύπρου μας πρέπει να απασχολεί το νου και την ψυχή των Ελλήνων, από το Ριζοκάρπασο μέχρι την Παναγιά των Οινουσσών, από την Κερύνεια μέχρι το Αιγαίο και την Θράκη, καρτερώντας μέρα νύχτα να φυσήσει ο αέρας της λευτεριάς.
Σημείωση:  Θα επανέλθουμε στην περίπτωση του Νορβηγού που επιχειρεί λυσσωδώς να αποτρέψει την εκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ μέχρι καταλύσεως του κυρίαρχου κράτους της Κύπρου από την εισβολή του Barbaros μέχρι σήμερα. .
*Νομικός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Υποστήριξης Αγώνα Ελεύθερης Κύπρου-Σ.Ε,Υ,Α.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου