ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μεγάλα κοιτάσματα στην ΑΟΖ της Κύπρου;



Συντάκτης: 

efsyn.gr 

«Βόμβα από Γερμανό χρηματιστή : Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της»

Κοίτασμα παρόμοιο με το Ζορ (Αίγυπτος) πιθανολογείται πως βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του διερευνητικού τομέα της ENI, Luca Bertelli.



Μιλώντας στο 4ο Συνέδριο Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου, που διεξήχθη στη Λευκωσία, ο Bertelli είπε ότι «κοιτάσματα παρόμοια με το Ζορ μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, ώστε να προστεθούν περισσότερα αποθέματα στο δυναμικό της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, το στέλεχος της ENI υποστήριξε ότι περισσότερα κοιτάσματα, παρόμοια με το γιγάντιο κοίτασμα Ζορ που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο το 2015, θεωρείται ότι περιέχονται στα κυπριακά ύδατα.

Ο Ιταλός επικεφαλής της ENI συνέδεσε τον Ζορ με την Κύπρο, δηλώνοντας πως η ανακάλυψη αυτή ενεργοποίησε τον τρίτο γύρο αδειοδότησης οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Ανατολικής Μεσογείου ως πιθανού ενεργειακού κόμβου, είπε ότι υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα, όπως οι ήδη υπάρχουσες υποδομές με τα τερματικά υγροποίησης στην Αίγυπτο, αλλά και τον αραβικό αγωγό, καθώς και η γειτνίαση με μεγάλες αγορές για το φυσικό αέριο, όπως η Ευρώπη και η Τουρκία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου