ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Γιώργος Λιλλήκας : Απογοητευτική η στάση της ΕΕ

“Απογοητευτική η σιωπή της Ε.Ε που ενθαρρύνει την τουρκική επιθετικότητα απέναντι σε κράτη μέλη της ΕΕ. Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο και όχι να αποστασιοποιείται κρατώντας ίσες αποστάσεις από την Ελλάδα και την Τουρκία”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών. 
 
“Η επιθετικότητα και η επίδειξη στρατιωτικής ισχύς στο Αιγαίο από την Τουρκία, καταδεικνύει πόσο ορθή είναι η θέση μας ότι η λύση θα πρέπει να προβλέπει κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα η οποία δεν αντιλαμβάνεται τις αρχές του Κράτους δικαίου και η πρώτη μέθοδος επίλυσης των διαφορών που επιλέγει είναι η στρατιωτική.
“Δεν είναι τυχαία η επιμονή της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό για ρυθμίσεις στις εσωτερικές πτυχές που καταλύουν το κράτος δικαίου και οδηγούν σε ένα δυσλειτουργικό κράτος, το οποίο με τις κρίσεις που θα δημιουργεί θα αποτελεί αφορμή για τις παρεμβάσεις της Τουρκίας. 
“Η εμπειρία του Κυπριακού αλλά και η ιστορία άλλων διεθνών προβλημάτων μας διδάσκουν ότι η ασφάλεια δεν έχει να κάνει μόνο με τα θέματα παρουσίας ξένων στρατευμάτων ή εγγυήσεων σε μια χώρα αλλά σχετίζεται άμεσα και με εσωτερικές πτυχές που αφορούν στη λειτουργικότητα και στη βιωσιμότητα ενός κράτους. 
“Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμαι την απογοήτευση μας από την εκκωφαντική σιωπή της Ε.Ε πράγμα που ενθαρρύνει την τουρκική επιθετικότητα απέναντι σε κράτη μέλη της ΕΕ. Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο και όχι ποντιοπιλατικά να αποστασιοποιείται κρατώντας ίσες αποστάσεις από την Ελλάδα και την Τουρκία. Αν νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο εξευμενίζει την Τουρκία πλανάται πλάνην οικτρά και αποδεικνύει ότι συνεχίζει ακόμη να τρέφει αυταπάτες”, καταλήγει. Ανάρτηση από: http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου