ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ απαντά στην ΠΓΔΜ για την "Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Η αναγραφή της ονομασίας Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στις αποδείξεις των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο στη νότιο Σερβία, στην περιοχή του Πρέσεβο, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το οποίο ζήτησε από τη Σερβία «να μην χρησιμοποιεί την «προσβλητική» ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά το συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας».
«Αν για τα Σκόπια η ονομασία ΠΓΔΜ είναι προσβλητική, όπως αναφέρουν, γιατί δεν εγκαταλείπουν τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ και τις συνεδριάσεις της ΕΕ όπου βρίσκονται με την ονομασία ΠΓΔΜ; Γιατί βρίσκονται εκεί με αυτήν την ονομασία και τώρα ενοχλούνται με τις αποδείξεις των διοδίων στις οποίες αναγράφεται η ίδια ονομασία;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας
Ίβιτσα Ντάτσιτς μιλώντας στην εφημερίδα Βέτσερνιε Νόβοστι του Βελιγραδίου. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως η «Σερβία δεν άλλαξε τη θέση της για την αναγνώριση της Μακεδονίας, αλλά είναι προσβλητικό αυτοί να αναφέρουν Δημοκρατία του Κοσόβου. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε όταν αναγνωρίζουν το Κόσσοβο και τάσσονται εναντίον μας στην ψηφοφορία στην UNESCO;» ανέφερε ο Ντάτσιτς.
Ο Ντάτσιτς στις αρχές του χρόνου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Μτέτα ανέφερε πως η Σερβία έκανε λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με τον συνταγματικό τους όνομα, ενώ η ΠΓΔΜ από την πλευρά της αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσόβου.
Η ΠΓΔΜ διαμαρτυρήθηκε και για παρόμοιο λόγο στη Σερβία στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 επειδή στον διεθνή αυτοκινητόδρομο, τον διάδρομο 10, στο υπό κατασκευή τμήμα του στην περιοχή του Βλάντιτσιν Χαν είχε τοποθετηθεί πινακίδα με την ένδειξη ΠΓΔΜ.
Σχετικά :
Οικολόγοι Πράσινοι και Σκόπια
 «Ή πιστεύεις στο δίκαιο μιας υπόθεσης, ή πας με τις πλειοψηφίες».
http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2012/02/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου