ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Διάλογος και διαπραγμάτευση με το πιστόλι στον κρόταφο από έναν διεθνή ταραξία, δεν μπορεί να γίνει.




Ανακοίνωση της Επιτροπής Ελλάδα -Κύπρος , 9.1.17 :


1.Η διάσκεψη της Γενεύης στις 9-12/1/17 θυμίζει την διάσκεψη του Μονάχου του 1938, όταν στο όνομα της προστασίας μιάς μειονότητας και της διατήρησης της ειρήνης, έγινε  εγκληματικό βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση…..
Ο σύγχρονος ιμπεριαλισμός της εποχής της παγκοσμιοποίησης, επιδιώκει την διάλυση, ρευστοποίηση  και σε κάθε περίπτωση την συρίκνωση της κυριαρχίας των κρατών-μελών του ΟΗΕ, οδηγώντας σε εμφύλιες και περιφερειακές συγκρούσεις.
2 .Ο συζήτηση και η διαπραγμάτευση με το καθεστώς Ερντογάν και την τουρκική πλευρά είναι ανισοβαρής και γι αυτό αδιανόητη.Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει υπό την κατοχή της τμήματα ανεξάρτητων κρατών,(Β.Κύπρο και Β.Συρία),ενώ διατηρεί παράνομα στρατεύματα σε μια τρίτη χώρα,το Ιράκ. Καταπιέζει άγρια την  κουρδική  και άλλες μειονότητες στο έδαφος της, μη αναγνωρίζοντας  ούτε ένα ελάχιστο ποσοστό από τα δικαιώματα που διεκδικεί γιά την τουρκική μειονότητα στην Κύπρο και αλλού. Και το κυριότερο, η διαπραγμάτευση γίνεται με την αδιαπραγμάτευτη παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο, με βάση απαράδεκτες προθέσεις και προτάσεις της τουρκικής πλευράς, που αποβλέπουν ευθέως στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση  καθεστώτος προτεκτοράτου .Ως προς την Ελλάδα ο Ερντογάν έχει απευθύνει θρασύτατες απειλές, αμφισβητώντας την συνθήκη της Λωζάνης  και επιβουλευόμενος την εδαφική της ακεραιότητα.


3 .Οι πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου έχουν βαρύτατες ευθύνες συντελώντας σ´αυτό το έγκλημα,και συσκοτίζοντας τον σχεδόν ανύπαρκτο δημόσιο διάλογο,ιδιαίτερα η ελληνική.Σε μια κοινοβουλευτική
δημοκρατία όμως ο διάλογος και η διατύπωση δεσμευτικών θέσεων δεν γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες αλλά ενώπιον του λαού,μέσα στη Βουλή.
4 .Ζητάμε αυτή την ύστατη στιγμή να συγκληθεί εκτάκτως η Βουλή και να γίνει  διάλογος, ενημέρωση του ελληνικού λαού και  διατύπωση των θέσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων.Από το ΚΚΕ περιμένουμε να κινητοποιήσει άμεσα τον λαϊκό παράγοντα όπως έχει προαναγγείλει. Από τα εκτός Βουλής κόμματα,ΛΑΕ,Πλεύση Ελευθερίας,ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζητάμε να εγκαταλείψουν επιτέλους την αιδήμονα σιωπή τους και να τοποθετηθούν σ´αυτό το ζωτικότατο γιά τον ελληνισμό και την διεθνή ειρήνη θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου