ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ο Κώστας Ήσυχος για τους Αλβανούς στρατευμένους...

Προ ετών  επισκέφθηκα το γερμανικό νεκροταφείο Χανίων και έριχνα ματιές στους τάφους των 4000 στρατιωτικών της Βέρμαχτ, που είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της μάχης της Κρήτης. Το θέαμα ήταν συγκλονιστικό : Οι πιο πολλοί από τους θαμένους  ήταν παιδιά ηλικίας 18-20 χρονών, που πυροβόλησαν και στη συνέχεια  πυροβολήθηκαν από τους αμυνόμενους πατριώτες,  χωρίς να ληφθεί υπόψη το "ελαφρυντικό" της νεανικότητάς τους.... 

Τώρα ο Κώστας  Ήσυχος,(πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας) με αφορμή τις "αλβανοπρεπείς"  πόζες "νεαρών νεοσυλλέκτων"  και τη διασπορά τους στο διαδίκτυο, τάσσεται ευθύς εξαρχής και ανεξαρτήτως των σημερινών  περιστάσεων, υπέρ της επιεικούς και "ψύχραιμης" αντιμετώπισης του φαινομένου :

"Με προβληματισμό και αρνητικές σκέψεις δέχομαι το ενδεχόμενο 5ετούς φυλάκισης των νεαρών νεοσύλλεκτων που έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με άκρως εθνικιστικό και απαράδεκτο περιεχόμενο.
Εκτιμώ τόσο η ηγεσία του Στρατού όσο και η ίδια η πολιτεία, θα πρέπει να προβληματιστούν για τα αίτια που τροφοδότησαν με τυφλό εθνικισμό τους συγκεκριμένους νεαρούς και όχι μόνο.
Η Παιδεία, ο πολιτισμός, η ιστορική αντικειμενικότητα, η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς και η αντιφασιστική διαπαιδαγώγηση αποτελούν βασικά στοιχεία και ανάγκες για τη σημερινή νεολαία που πέφτει στο δίχτυ ακροδεξιών και εθνικιστικών εξάρσεων.
Δεύτερες και τρίτες σκέψεις επιβάλλουν αυτή τη στιγμή να δούμε πιο ψύχραιμα, ένα αρνητικό φαινόμενο, που δεν πρέπει να γενικευτεί."


Εκτιμώ τον Ήσυχο, μόνο που η ησυχία και η αμυντική  αποφασιστικότητα της χώρας προέχει. Για κανένα λόγο, για κανένα λαϊκισμό ή υποχωρητικότητα απέναντι  στον  εθνοκτόνο αριστερισμό και στον κραυγαλέο εθνικισμό  των άλλων - ΔΕΝ πρέπει να υπονομεύσουμε  το ελληνικό δικαίωμα στην αυτοάμυνα, με όποιο κατάλληλο και  Δίκαιο τρόπο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου