ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Σερντάρ Ντενκτάς: Εάν ο τουρκικός στρατός φύγει από την Κύπρο, σύντομα θα γίνουμε Κρήτη


Σχόλιο ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Στον πατέρα Ντεκτάς οφείλουμε τη διάσωση της κυπριακής δημοκρατίας και του Ελληνοκυπριακού Ελληνισμού,  όταν οι  εξωφρενικές του  απαιτήσεις  το 2003 έπεισαν τους στοιχειωδώς σκεπτόμενους Έλληνες ότι δεν μπορεί να συνδιαλέγεται κανείς με τέτοιους ληστές - επομένως να απορρίψουν το σχέδιο Ανάν...Τώρα ο υιός Ντεκτάς ρίχνει αυτή τη σπόντα ανακατεύοντας την Κρήτη - πράγμα που , εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει διάθεση αναθεώρησης συνθηκών και επαναδιεκδίκησης του ελληνικού νησιού - όπου υπό την απειλή θανάτου εξισλαμίσθηκαν χιλιάδες άτομα

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ
Ο Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος είναι πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), και "αναπληρωτής πρωθυπουργός" και "υπουργός δημοσιονομικών" του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, μιλώντας σε βουλευτές από την Τουρκία ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι "καταδικάστηκαν να ζουν σε απομόνωση από την διεθνή κοινότητα».
Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ο Ντενκτάς εξέφρασε τις ανησυχίες του, λέγοντας: «Εμένα βεβαίως και με ανησυχεί η τύχη του λαού μου. Πώς να εμπιστευτώ σήμερα αυτούς, που δεν κράτησαν τον λόγο που μου έδωσαν στο δημοψήφισμα του 2004; Στον ορίζοντα διαφαίνεται ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης, που θα μας φέρει σύντομα και πάλι σε εμπόλεμη θέση. Δεν θέλουμε ένα τέτοιο μέλλον».
Επίσης, έκανε λόγο για μια «περίεργη και κρυφά διεξαγόμενη διαδικασία διαπραγματεύσεων» για να προσθέσει ότι η ενημέρωση που έχουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων προέρχεται από τον ελληνοκυπριακό τύπο και τις συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί.
Ωστόσο, είπε ότι υπάρχουν αντιφάσεις και η πληροφόρηση δεν είναι σωστή πληροφόρηση και αυτό μας ανησυχεί".
Αναφερόμενος στην εκ περιτροπής προεδρία, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι είναι 4:2 (4 χρόνια Ελληνοκύπριος πρόεδρος και 2 χρόνια Τουρκοκύπριος. Ισχυρίστηκε ότι αυτό δείχνει μόνο ότι έχουν ένα πλεονέκτημα ως μειονότητα. "Για να επιτευχθεί η πολιτική ισότητα, όπως στην Ε.Ε., η Γερμανία έχει την προεδρία για έξι μήνες και η Μάλτα έχει και αυτή την προεδρία για έξι μήνες, και σε εμάς έτσι πρέπει να γίνει. Αυτό είναι πολιτική ισότητα. Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ τίποτε άλλο», δήλωσε.
Επίσης, είπε ότι η συμφωνία των εγγυήσεων δεν προστατεύει μόνο την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, αλλά ταυτόχρονα εγγυάται τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Μεσόγειο και την ασφάλεια των νότιων ακτών της Τουρκίας. «Γι` αυτό την ώρα που η Τουρκία θα κάνει πίσω από το νησί (θα φύγει από την Κύπρο) ο λόγος της στην Μεσόγειο θα αφεθεί στο Θεό (θα είναι στον αέρα)», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου