ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Iταλική απειλή για veto στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό....

Σημείωση Οικονικής : Το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων είναι η δευτερογενής είσπραξη των μεγάλων παγκοσμιοποιητικών κέντρων. Με την μετεγκατάσταση δημιουργούν ένα νέο και πάμφθηνο εργατικό δυναμικό με μηδαμινά προνοιακά δικαιώματα, έτοιμο να "μειοδοτήσει" έναντι της γηγενούς εργασίας -  ενώ προηγουμένως έχουν λεηλατήσει ή ανοίξει το δρόμο για τη λεηλασία των χωρών της περιφέρειας.....

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ :
Την ανησυχία στην Ε.Ε. που έχει προκαλέσει η απειλή του Ιταλού πρωθυπουργού για βέτο στον προϋπολογισμό, αν δεν λάβει βοήθεια για το προσφυγικό μεταφέρει ο ευρωπαϊκός Τύπος.
Βασικοί αποδέκτες της απειλής, οι Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία για την πολιτική που ακολουθούν στο μεταναστευτικό και την άρνησή τους να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους.
Οι επιθεωρήσεις Eurobserver και Politico αναφέρουν ότι το τελεσίγραφο Ρέντσι έχει προκαλέσει αναταράξεις στην Ε.Ε.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές πως προτίθεται να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό για το 2017, αν δε λάβει περισσότερη βοήθεια στο μεταναστευτικό, αλλά και αν κράτη-μέλη όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία δεν φανούν αρκετά αλληλέγγυα, αποφασίζοντας να δεχθούν περισσότερους αιτούντες ασύλου από αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Στο δημοσίευμα στον Eurobserver υπό τον τίτλο «Η Ιταλία απειλεί να προβάλλει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. λόγω του μεταναστευτικού», αναφέρεται ότι λιγότεροι από 1.400 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε., εκ των οποίων κανένας στην Ουγγαρία, την Πολωνία ή τη Σλοβακία.
Σημειώνει επίσης ότι η συνεισφορά της Ιταλίας στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ περίπου, και ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ANSA ότι δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως όταν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2017, αν η Ουγγαρία και η Σλοβακία συνεχίσουν τα κηρύγματα, χωρίς να προσφέρουν καμία βοήθεια στο μεταναστευτικό.
Η Politico, με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «O Mατέο Ρέντσι δεσμεύεται να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης», εξηγεί ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή στέλνει μήνυμα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, που έχουν κλείσει τα σύνορά τους και αμφισβητούν το σχέδιο μετεγκατάστασης.
Και συμπληρώνει ότι, αν οι χώρες αυτές δεν συμφωνήσουν να υποδεχθούν μετανάστες, τότε ο Ματέο Ρέντσι θα αρνηθεί να σταλούν στις συγκεκριμένες χώρες χρήματα από την Ε.Ε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δημοσίευμα στην Euractiv, με τίτλο «Ο Ρέντζι απειλεί τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. εξαιτίας του μεταναστευτικού».
Όπως αναφέρει, η ιταλική κυβέρνηση έλαβε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητούνται διευκρινίσεις για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, τον οποίο έχει απορρίψει καθώς υπερβαίνει τα όρια για του χρέους. Ωστόσο, η Ιταλία υποστηρίζει ότι εξαιτίας του σεισμού στο Αματρίτσε, αλλά και του προσφυγικού, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα όρια που θέτουν οι συνθήκες της Ε.Ε.

Οι επιστολές Μοσκοβισί

Επιστολές, με τις οποίες ζητούνται διευκρινίσεις για τα στοιχεία των προϋπολογισμών τους, έχουν σταλεί σε επτά κυβερνήσεις χωρών-μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ιταλία.
Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπο Οικονομίας, όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για την αποστολή τους, υποστήριξε ότι η Κομισιόν συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της.
«Οι επιστολές αυτές είναι μέρος της διαδικασίας διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών-μελών. Δεν πρέπει να προδικάζουμε τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου, ούτε τα επόμενα στάδιά του. Δεν πρέπει να δραματοποιούμε το περιεχόμενο των επιστολών, ούτε να το μειώνουμε. Η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της. Εκτιμά ότι χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες και αυτές ζητά», δήλωσε.
Επιστολές, οι οποίες για λόγους διαφάνειας, σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, έχουν σταλεί στις Ισπανία, Λιθουανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Κύπρο, Φινλανδία και Ιταλία.
Ειδικά για την Κύπρο, την Ιταλία και τη Φινλανδία η Επιτροπή επισημαίνει ένα σημαντικό κενό όσον αφορά τους στόχους για το διαρθρωτικό έλλειμμα και ζητά από τις κυβερνήσεις τους να το δικαιολογήσουν.
Ειδικότερα για την Ιταλία, ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή συνεχίζει τον διάλογο με όλες τις κυβερνήσεις με «εποικοδομητικό» και «ανοιχτό» τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου