ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η Φολκσβάγκεν διαλύει το μύθο της γερμανικής τήρησης αξιών….




Πολλοί και διάφοροι , συνήθως γερμανοτραφείς, συνήθιζαν να τονίζουν  την εμμονή των Γερμανών στην τήρηση των νόμων και των θεσμών, όμως τα πράγματα απέδειξαν ότι στη συγκεκριμένη χώρα απλώς διαδραματίζονται μεγάλες κομπίνες έναντι των μικρών αλλαχού….Η περίπτωση των αυτοκινήτων ήταν χαρακτηριστική μιας μεγα-εξαπάτησης των αρχών και του ευρύτερου κοινού, που δεν μπορούσε να επισημανθεί παρά μόνο από άλλες κρατικές αρχές – στην προκειμένη περίπτωση αμερικανικές.
Σχετικά δες την ανάρτηση της ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ στις 28 Οκτωβρίου 2015 : «Η φολκσβάγκεν έκανε λάθος στο λογισμικό»
http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2015/10/h.html   
Ένα χρόνο μετά , Αμερικανικό δικαστήριο ενέκρινε τον συμβιβασμό της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τις αρμόδιες αρχές και τους ιδιοκτήτες 475.000 οχημάτων ντίζελ που μόλυναν εν αγνοία τους το περιβάλλον λόγω της χειραγώγησης του συστήματος εκπομπής ρύπων.
Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να «αγοράζει» τα πειραγμένα αυτοκίνητα της από τα μέσα Νοεμβρίου. 
Ο συμβιβασμός προβλέπει ότι η Volkswagen θα καταβάλει 10,033 δισ. δολάρια για να αγοράσει πίσω τα αυτοκίνητα και για να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες τους, ενώ θα δαπανήσει άλλα 4,7 δισ. για να αντιμετωπίσει τις εκπομπές ρύπων και να προωθήσει άλλα προγράμματα «καθαρών» αυτοκινήτων.  

Στην Volkswagen μπορεί επίσης να επιτραπεί να επισκευάσει τα αυτοκίνητα εάν οι αρμόδιες αρχές εγκρίνουν τις αλλαγές. 
Συνολικά η αυτοκινητοβιομηχανία έχει συμφωνήσει μέχρι τώρα να δαπανήσει 16,5 δισ. δολάρια σε σχέση με το σκάνδαλο των ρύπων, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών σε αντιπροσωπείες, πολιτειακές αρχές και στους δικηγόρους των κατόχων αυτοκινήτων. 
Ακόμα ωστόσο αντιμετωπίζει έναν λογαριασμό δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση του αντίστοιχου προβλήματος σε 85.000 δικά της οχήματα άλλου τύπου και την καταβολή προστίμων του ζητά το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Εκκρεμούν ακόμα μηνύσεις από τουλάχιστον 16 αμερικανικές πολιτείες που μπορεί να ανεβάσουν και άλλο τη συνολική ζημιά της.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου