ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Κύπρος :Όσοι αναμένουν σουλτανική "καλή θέληση"...

του Γιάννου Χαραλαμπίδη
από το sigmalive , Κύπρος

Οι συνομιλητές στο Κυπριακό μάλλον οδεύουν προς Ελβετία. Αυτό αποφάσισε ο εγκάθετος… «συμπρόεδρος» Ακιντζί και αυτό αποδέχτηκε ο διεθνώς αναγνωρισμένος -ακόμα…- Ν. Αναστασιάδης. Γιατί μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να συζητήσουν μία από τις κρισιμότερες πτυχές του Κυπριακού, το εδαφικό; Διότι, κατά τη γελοιωδέστατη δικαιολογία του υποτελούς της τουρκικής κατοχής, στην Κύπρο γίνονται… διαρροές, ενώ, αν μεταβούν στο εξωτερικό, αυτές θα αποφευχθούν. Αντιπαρερχόμαστε το ηλίθιον του πράγματος, αλλ’ επισημαίνουμε την αποδοχή του από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Το εδαφικό συναρτάται προς το περιουσιακό και προς την ασφάλεια, τις εγγυήσεις και τους εποίκους.
Στα θέματα αυτά φαίνεται πως οι λεγόμενες συγκλίσεις και η δήθεν πρόοδος, που σχεδόν καθημερινά και τυμπανοκρουστικά προανήγγελλε ο Ν. Αναστασιάδης, ευνοούν περισσότερο τους Τούρκους. Ο Πρόεδρος παραδέχθηκε και ο ΥπΕξ της Ελλάδος επαύξησε ότι, μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι εισπράττουν από τις συνομιλίες, ενώ οι Έλληνες αναμένουν ακόμα…
Τι αναμένουν; Σοβαρές τουρκικές υποχωρήσεις στο εδαφικό, ώστε 100 χιλιάδες Έλληνες να επιστρέψουν υπό ε/κ διοίκηση, καθορίζοντας έτσι τα ποσοστά στο εδαφικό σε 75% και 25%. Αυτά, βέβαια, προϋποθέτουν ανάλογη ακτογραμμή για τα δύο συνιστώντα μελλοντικά κρατίδια και μεγαλύτερες εδαφικές αναπροσαρμογές από όσες προέβλεπε το τερατούργημα Ανάν. Προπάντων, αποχώρηση εποίκων με παραμονή μόνο για κάποιους που εντάσσονται στα λεγόμενα «ανθρωπιστικά κριτήρια». Ο Ν. Αναστασιάδης, όμως, αποδέχτηκε παραμονή ΟΛΩΝ των εποίκων!
Σε αυτά τα μέγιστα ζητήματα και ειδικά στο θέμα του εποικισμού, που συνιστά έγκλημα πολέμου, όλα είναι θολά, ακαθόριστα και αδιέξοδα. Γιατί; Διότι οι Τούρκοι είναι ανένδοτοι στις από δεκαετιών θέσεις τους. Απαιτούν μόνο να εισπράττουν και όχι να δίνουν (για να μην αναφερθούμε στο άλλο μέγα θέμα της οικονομικής πτυχής, που οι κατακτημένοι Έλληνες θα πληρώσουν ξανά με νέο, περισσότερο επαχθές μνημόνιο…). Καθημερινά, ο Ν. Αναστασιάδης και το συναγελαζόμενο ΔΗΣΑΚΕΛ εκλιπαρούν και ικετεύουν τον υπερφίαλο, αλαζόνα και αδίστακτο Ερντογάν να επιδείξει «καλή θέληση»! Με αυτήν την επίκληση, αναμένουν πως ο σουλτάνος, που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, βρίζει την ΕΕ, προκαλεί και καθυβρίζει τους Αμερικανούς, τους Ρώσους, εισέβαλε και στη Συρία μετά το Ιράκ, διεκδικεί μερίδιο από τα πετρέλαια της Μοσούλης, αξιώνει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο, παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, θα επιδείξει «καλή θέληση» και θα συναινέσει σε λύση ευρωπαϊκών και δημοκρατικών προδιαγραφών στο Κυπριακό!
Θα το ξαναπούμε προς ιστορικά και πολιτικά αχάμπαρους ηγέτες και δη προς τον Ν. Αναστασιάδη: Οι Τούρκοι δεν επέστρεψαν ποτέ, με την υπογραφή τους, εδάφη που άρπαξαν και κέρδισαν με το σπαθί τους. Ας προσεχθεί μία σημαντική λεπτομέρεια, που επιβεβαιώνει τη διαχρονικά αταλάντευτη επιμονή των Τούρκων στην κατάκτηση της νήσου με ή χωρίς την υπογραφή μας: Επιμένουν πως η γραμμή στον χάρτη που θα εμφαίνει πιθανές εδαφικές αναπροσαρμογές πρέπει να είναι ευθεία. Όσοι μελετούν ιστορία, γνωρίζουν ότι το 1957 κυκλοφόρησε βιβλίο του Φ. Κιουτσιούκ, με τίτλο: «The Cyprus question. A permanent solution», με το νησί μοιρασμένο ακριβώς στη μέση!
Πολλοί θεωρούν ότι το εδαφικό θα κρίνει την πορεία και το αποτέλεσμα των συνομιλιών. Είναι ορθή η ανάλυση. Ο Ν. Αναστασιάδης θα δοκιμάσει στην πράξη τώρα, με τον πιο οδυνηρό τρόπο, την αδιστακτότητα της Τουρκίας, που δεν πρόκειται να παραχωρήσει τίποτε χωρίς να απαιτήσει ουσιαστικά την παράδοση και την υποταγή των Ελλήνων. Γιατί η Τουρκία να δώσει, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να την εξαναγκάσει να το πράξει; Από την άλλη, γιατί ο Ν. Αναστασιάδης να δώσει στο εδαφικό και στις άλλες κρίσιμες πτυχές, αφού δεν δικαιούται και δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από τον λαό και τα κόμματα; Οι Αναν-ικές εμμονές του και η επιδιωκόμενη θλιβερή αυτοδικαίωσή του δεν θα διασώσουν τις συνομιλίες, ούτε θα εξημερώσουν το τουρκικό θηρίο. Απορία: Θα εμμείνει στις κόκκινες γραμμές μας; Ξέρει τι θα πράξει σε περίπτωση ήδη διαφαινόμενου ναυαγίου και πώς θα το αντιμετωπίσει ; Δηλαδή, έχει έτοιμο σχέδιο Β; Και δεν εννοούμε σχέδιο του… ποδαριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου