ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τελεσίγραφο» των Ιταλών προς την Ε.Ε.




Σημείωση Οικονικής : Τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό μιας χώρας είναι αντιμετωπίσιμα  υπό συνθήκες εθνικού νομίσματος, προφανώς με την θέση σε κυκλοφορία νέου χρήματος. Το νέο χρήμα δεν σημαίνει οπωσδήποτε πληθωρισμό – αν υποθέσουμε ότι αυτός ο τελευταίος είναι το απόλυτο «κακό» : Το νέο χρήμα μπορεί αφενός να κινείται με μικρότερη ταχύτητα σε συνθήκες οικονομικής σταθερότητας, αφετέρου δε μπορεί να συμβάλλει στη παραγωγή νέων προϊόντων και σε ανάλογο βαθμό να αφήνει αδιατάρακτες τις σχέσεις προσφοράς και ζήτησης στην αγορά…Όταν η ΕΕ έρχεται σε ρήξη με την Ιταλία για το ζήτημα του προϋπολογισμού, εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει ότι δεν την νοιάζει η σταθερότητα της συγκεκριμένης χώρας αλλά η υπερκυριαρχία της παγκοσμιοποιημένης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών….

Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ :
 «Η Ευρώπη πρέπει να διαλέξει: ή θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε το έλλειμμα μας ή θα μας αναγκάσει να ακολουθήσουμε το «Ουγγρικό μοντέλο» που θα σημάνει καταστροφή για την Ενωση» διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, αναφερόμενος στις αυξημένες κρατικές δαπάνες λόγω του πρόσφατου σεισμού, αλλά και του προσφυγικού. 

Ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στις Βρυξέλλες η Ρώμη ζητά από τις Βρυξέλλες να της επιτραπεί να καταγράψει αυξημένο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της λόγω των δυο μεγάλων κρίσεων που έχει κληθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση, αλλιώς απειλεί να κλείσει τα σύνορα της απέναντι στους πρόσφυγες, όπως κάνει Βουδαπέστη, πράγμα που όπως είπε ο Πάντοαν, θα σημάνει και την αρχή του τέλους για την Ε.Ε.
Η κυβέρνηση Ρέντσι παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τον σχέδιο προϋπολογισμού για το 2017, λίγο πριν το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που μπορεί να κρίνει και το πολιτικό μέλλον του κεντροαριστερού πρωθυπουργού.  
Στο προσχέδιο εμφανίζονται αυξημένα κονδύλια που είχαν ήδη συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα και το χρέος, με τη Ρώμη να επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει ελαστικότητα για να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση και η ανοικοδόμηση μετά τον καταστροφικό σεισμό του Αυγούστου. 
Η Κομισιόν έχει εκφράσει «διάφορες ανησυχίες» για το σχέδιο και σκέφτεται, σύμφωνα με πληροφορίες,  να στείλει προειδοποιητική επιστολή στη Ρώμη. 
Ενα επιπλέον πλήγμα για τον Ρέντσι είναι η ανακοίνωση από τον Οίκο αξιολόγησης Fitch ότι θεωρεί αρνητικές τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας λόγω της αδύναμης ανάπτυξης, του υψηλού χρέους και του αβέβαιου αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στις 4 Δεκεμβρίου, που αποτελούν όλα μαζί κινδύνους για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. 
Η Ιταλία ξόδεψε περισσότερα κονδύλια από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για να διαχειριστούμε την προσφυγική κρίση, απαντά ο Πάντοαν, εκφράζοντα το παράπονο ότι «κανείς δεν έχει αναγνωρίσει την οικονομική προσπάθεια μέχρι τώρα» και χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα «πολιτικό, που αφορά το μέλλον της ηπείρου».  
Ο Ρέντσι την Παρασκευή εμφανίστηκε αμετακίνητο δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται οι Βρυξέλλες να του αλλάξουν γνώμη, ούτε προτίθεται να αλλάξει τον προϋπολογισμό του. «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των Ιταλών και όχι της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου