ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτοί που το φουμάρουνε όλους τους πειράζουνε…

Το βαρύ κι ασήκωτο λαϊκό άσμα υποστήριζε  «εμείς κι αν το φουμάρουμε – κανένα δε πειράζουμε», εννοώντας προφανώς το χόρτο, το “γρασίδι”(grass) που λέν οι Αμερικανοί….  Όμως το βέβαιο είναι ότι τα «χόρτα»  της μιας ή της άλλης  προέλευσης όταν καίγονται – ιδίως  σε κλειστό χώρο – πειράζουνε και παραπειράζουνε.!  Όταν μάλιστα αυτό συνιστά παραβίαση της νομιμότητας  από αυτούς που διαμορφώνουν τη νομιμότητα,  έχουμε να κάνουμε με   αποθέωση του παράλογου…..
Αυτός ο ιστότοπος δούλεψε για 8 περίπου χρόνια χωρίς να χρησιμοποιεί επιχειρήματα ad hominem – δηλαδή με βάση τη γενικότερη πολιτική ή προσωπική συμπεριφορά  διαφόρων προσώπων. Και το ίδιο θα κάνει στην ίδια περίσταση, αξιοποιώντας την εύστοχη διαμαρτυρία της κυρίας Νίκης  Κ. Κεραμέως, βουλευτίνας της Νέας Δημοκρατίας :
 «Όταν ήμουν έγκυος, ούσα Βουλευτής, πάσχιζα να βρω χώρο εντός της Βουλής, όπου εγώ και το έμβρυο θα ήμασταν προφυλαγμένοι από καπνό. Είναι θλιβερό και εξοργιστικό συνάμα.»

Η κ. . Κεραμέως, στην ομιλία της ως Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/40/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων, στην Ολομέλεια της Βουλής, καυτηρίασε το γεγονός ότι ο αντικαπνιστικός νόμος, 8 χρόνια μετά την ψήφισή του, δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά, ακόμα και μέσα στη Βουλή, ευτελίζοντας όχι μόνο το αγαθό της δημόσιας υγείας, αλλά και κάθε έννοια έννομης τάξης.
ΥΓ.  ΜΕ αφορμή αυτή τη φωτογραφία, κρίνω πως ο Καβάφης θα χρησιμοποιούσε για την περίσταση  τους στίχους "μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου