ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Το σόου του Φάρατζ

Τη δική του εκδοχή για το Brexit και τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ο ακροδεξιός ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ, του οποίου η παραίτηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τη Δευτέρα.
Σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος ηγέτης του ξενοφοβικού UKIP δήλωσε ότι η Βρετανία δεν εγκαταλείπει την Ευρώπη και ότι θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά. «Ο πελάτης είναι βασιλιάς. Και εμείς είμαστε ο πελάτης», είπε.
Ο μεγάλος νικητής της εκστρατείας υπέρ του Brexit θεωρεί πως Γερμανία και Γαλλία δεν θα τολμήσουν να θυσιάσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. 
Υποστηρίζει ότι αφού οι δυο χώρες το 2017 θα στήσουν κάλπες, οι Γερμανοί αυτοκινητοβιομήχανοι αλλά και οι Γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας θα πιέσουν για «διακριτική μεταχείριση» της Βρετανίας.

Η διαλεκτική του Φαράτζ δεν φτάνει μέχρι τη σκέψη ότι η διάλυση της Ευρώπης θα στοίχιζε σε Γάλλους και Γερμανούς πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από μία μείωση των εξαγωγών τους προς τη Βρετανία. 
Σχετικά με το ζήτημα της Σκωτίας, ο πρωτεργάτης του Brexit προσφέρει μία πρωτότυπη απάντηση: Δεν έχει κανέναν λόγο να θέλει την ανεξαρτησία της, λέει, γιατί με το δημοψήφισμα ολόκληρη η Βρετανία ανέκτησε την ανεξαρτησία της. Αν λοιπόν η Σκωτία αποχωρήσει, θα χάσει την ανεξαρτησία που μόλις κέρδισε, και μάλιστα σε μία εποχή που υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου.
Παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Φάρατζ δεν διευκρίνισε τελικά ποια ακριβώς σχέση επιθυμεί ο ίδιος με την Ευρώπη.
Πάντως Ο Βρετανός ευρωβουλευτής δεν φαίνεται να προτιμά το προνομιακό «νορβηγικό μοντέλο», καθώς θεωρεί ότι «οι Νορβηγοί δεν ερωτήθηκαν, όταν τους επέβαλαν την ελεύθερη διακίνηση».
Απαντώντας στην ερώτηση τι θα του λείψει περισσότερο στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ότι θα του λείψει το «θέατρο και το δράμα» της Ευρωβουλής, αλλά δεν θα του λείψουν καθόλου τα κοπιαστικά ταξίδια στο Στρασβούργο.
Υποσχέθηκε δε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Αλσατίας «περίπου σε πέντε χρόνια, όταν θα έχει διαλυθεί η ΕΕ».
Πηγή: Deutsche welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου