ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Brexit με διαφορά 10 μονάδων 'δείχνει' νέα δημοσκόπηση
Της Ανθής Κουτσουμπού

Δύο εβδομάδες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία και η επιλογή της εξόδου από την ΕΕ δείχνει να έχει πάρει για τα καλά κεφάλι. "Σας παρακαλούμε, μην φύγετε", η έκκληση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel
Με διαφορά δέκα μονάδων προηγείται το στρατόπεδο του Brexit, καθώς απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες για το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από την εφημερίδα The Independent.
Ενσωματωμένη εικόνα
Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η δημοσκόπηση η στερλίνα έχασε πάνω από μισό σεντ σε σχέση με το δολάριο.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB ήταν διαδικτυακή, σε δείγμα 2.000 προσώπων και διενεργήθηκε το διήμερο 8-9 Ιουνίου.
Σύμφωνα με αυτήν, το 55% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης ενώ το 45% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες στην έρευνα δεν δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσουν "δεν ξέρω".

Στο άρθρο που συνοδεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η εφημερίδα γράφει ότι το στρατόπεδο του Brexit έχει διευρύνει το προβάδισμά του κατά τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με μια παρόμοια δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Απρίλιο.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που συγκεντρώνει η αποχώρηση αφότου το ORB ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις με αυτό το ερώτημα πριν από περίπου έναν χρόνο. Τότε, το ποσοστό εκείνων που δήλωναν ότι θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής ήταν κατά 10 μονάδες υψηλότερο από εκείνο του Brexit.
Εν τω μεταξύ το  γερμανικό Der Spiegel ετοιμάζει δίγλωσση έκδοση για να (μετα)πείσει τους Βρετανούς υπέρ της παραμονής στην ΕΕ....
 news247.gr

1 σχόλιο:

  1. η ηγεμονία της Γερμανίας στην Ε.Ε. είναι απαράδεκτη φτάνει να δούμε τις ΑΠΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή