ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Χύμα και τσουβαλάτα, από τους συνταξιούχους



                                                    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΣΣΕ                                          
                Τους τελευταίους μήνες οι Συνταξιούχοι, οι Εργαζόμενοι, οι Αγρότες, οι Αυτοαπασχολούμενοι και όλος ο λαός της Ελλάδας έζησαν μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα εισοδήματα τους αλλά και στα κεκτημένα που κερδήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με αγώνες.
                Η κυβέρνηση, μετά την άνευ όρων συνθηκολόγηση με τη Ε.Ε, την ΤΡΟΪΚΑ και το ΔΝΤ, ΨΗΦΙΣΕ μέσα στον Μάη και στο όνομα της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ μέτρα επώδυνα για τα λαϊκά στρώματα το νέο Ασφαλιστικό/ Φορολογικό νόμο και αμέσως μετά με το Πολυνομοσχέδιο που προβλέπει τις χειρότερες και πιο επώδυνες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας. Μέσα από την δημιουργία του ΥΠΕΡ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, δημιούργησε παράλληλα αυτόματο μηχανισμό περικοπών, τον λεγόμενο ΚΟΦΤΗ, για αυτόματες περικοπές όταν δεν πιάνουν τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής.
                ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:   Με το νέο Ασφαλιστικό ανατρέπονται τα πάντα. Προβλέπει ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ με 40 χρόνια εργασίας. ΑΛΛΑΓΗ του τρόπου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ των νέων ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ με ποσοστό αναπλήρωσης που θα αποδίδει συντάξεις ΠΕΙΝΑΣ.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ στις ΕΙΣΦΟΡΕΣ των εργαζομένων. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΚΑΣ (μάλιστα ζητά την επιστροφή όσων το έχουν πάρει από 1-1-2016).  ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ μέσω των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ που το σύνολο τους κύρια και επικουρική ξεπερνούν τα 1300 ευρώ μικτά, δηλαδή 1100-1150 καθαρά. Την δημιουργία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ  διαφοράς για αυτούς που υπερβαίνουν τα όρια που θέτουν με σκοπό βέβαια να παρεμβαίνουν όποτε θέλουν σε περικοπές με συνοπτικές διαδικασίες βάζοντας σε λειτουργία τον  ΚΟΦΤΗ.  ΑΥΞΗΣΗ των ΕΙΣΦΟΡΩΝ  στους αυτοαπασχολούμενους και τους ΑΓΡΟΤΕΣ που με μαθηματική ακρίβεια   οδηγούν σε πλήρη χρεωκοπία αυτούς που έχουν μικρά γραφεία ή λίγα χωράφια προς καλλιέργεια.  Καμία κουβέντα όμως να ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ  τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΤΟΥ 2012 που το ΣΤΕ έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ με την υποχρέωση της Πολιτείας για άμεση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
                ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: Την ίδια μέρα με το ασφαλιστικό ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ και το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ νομοσχέδιο, που προβλέπει νέα ΜΕΙΩΣΗ του ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ποσού από τα 9550 ευρώ στα 8612 ευρώ. Χωρίς φυσικά να κάνουν καμία κουβέντα για την προεκλογική τους δέσμευση για αφορολόγητο ποσό τα 12.000 ευρώ. Χωρίς καμία αναφορά στα αφορολόγητα ποσά των Βουλευτών και Κρατικών λειτουργών, όπως είδαμε πρόσφατα από τις δηλώσεις του πόθεν έσχες όπου υπάρχουν ποσά πάνω από τα μισά αφορολόγητα.  (Αυτοί έχουν αυξημένες ανάγκες; Είναι πολίτες ανώτερης κατηγορίας και διατηρούν προνόμια;)
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:  Αμέσως μετά ψηφίζεται το Πολυνομοσχέδιο (με βαριά καρδιά από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως δηλώνουν στα πάνελ, καθώς και τα προηγούμενα νομοσχέδια  άλλωστε), το οποίο επιβάλει ΦΟΡΟΥΣ παντού. ΑΥΞΗΣΗ του ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ στην ΒΕΝΖΙΝΗ, στο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, στο ΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ, (συμπαρασύροντας ανατιμήσεις σε όλα τα άλλα προϊόντα),  στα ΠΟΤΑ (μπύρα - κρασί),στον ΚΑΠΝΟ, στα ΤΣΙΓΑΡΑ, στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, στην ΣΥΝΔΡΟΜΙΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, στην ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, και ΑΥΞΗΣΗ του Φ.Π.Α. στο 24% από το 23%
ΦΟΡΟΙ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟΙ ΠΑΝΤΟΥ.  Αναρωτιέται κανείς αν έχει μείνει κάτι χωρίς φόρο και ΡΩΤΑΜΕ: υπάρχει κανείς από αυτούς που προτείνουν τα μέτρα και από αυτούς που τα ψηφίζουν που να προβληματίζεται πώς θα ζήσουν οι Συνταξιούχοι; Πώς θα ζήσουν οι εργαζόμενοι; Πώς θα ζήσει ο λαός; Έχοντας να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΔΟΣΕΙΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ; Έχοντας πολλοί συνάδελφοί μας πάρει τα λεγόμενα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, (όταν μπορούσαν να πληρώνουν) για την απόκτηση μιας στέγης; Δάνεια που αδυνατούν να πληρώσουν την δόση τους γιατί έχουν χάσει τουλάχιστον το μισό εισόδημα τους, αν όχι όλο, γιατί έχασαν και την εργασία τους;
                Τόσο γρήγορα ξέχασαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για την επαναφορά της 13η σύνταξης, το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, την καθιέρωση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και ένα σωρό άλλα από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που σε όλους τους τόνους έλεγαν ότι μπορεί να εφαρμοσθεί; Ένα έχουμε να τους πούμε :
ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΡΧΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ.
Η ΑΓΣΣΕ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,  ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Γ.Σ.Σ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου