ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Τώρα μας φταίει ο Μπέπε Γκρίλο….
Διαβάζω ανάποδα (δηλ. από το τέλος) ένα άρθρο του επιτελείου της «Εφημερίδας των Συντακτών»…
Λέει το άρθρο στο τέλος :  
¨……δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής Piazzapulita του τηλεοπτικού δικτύου La7 κατέδειξε πως το 28,4% των Ιταλών ψηφοφόρων θα ψήφιζαν το M5S  (το κόμμα του Γκρίλο)εάν διεξάγονταν σήμερα εθνικές εκλογές, ενώ το 28% θα ψήφιζε το PD…..

Και αναρωτιέμαι : Μήπως αυτό ενοχλεί κάποιους, που θα προτιμούσαν  την παρ’ ημίν εξημερωμένη τέως «Αριστερά», αντί ενός νέου κινήματος με ανατρεπτικές διαθέσεις και ικανότητα συνέγερσης της  ελληνικής πολιτικής ; Και μήπως γι αυτό το λόγο προτάσσουν της όποιας ειδησεογραφίας την αντισυμβατική στάση του Γκρίλο και τα ενίοτε χοντρά καλαμπούρια του, υιοθετώντας το μοντέλο μιας  πολιτικής αρσακειάδας;

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦ/ΣΥΝ
Γνωστός για τις προκλητικές του ομιλίες, αλλά και τα ρατσιστικά και σεξιστικά του αστεία, τα οποία δικαιολογεί ως... σάτιρα, ο Μπέμπε Γκρίλο κατάφερε να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο μετά τα σχόλια που έκανε για το νέο δήμαρχο Λονδίνου, Σαντίκ Καν.
«Θα είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος που θα ανατιναχθεί μπροστά από τη Βουλή» είπε για το νέο δήμαρχο Λονδίνο ο ηγέτης του κινήματος των Πέντε Αστέρων σε μια παράσταση που έδωσε το Σάββατο στην Πάντοβα και αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Ιταλίας.

Ο Μπέπε Γκρίλο, πάντως, δεν έμεινε εκεί, καθώς χαρακτήρισε τον μουσουλμάνο πολιτικό ως τον «Καν από το Μπαγκλαντές» (η καταγωγή του είναι βέβαια από το Πακιστάν), ενώ πριν «εκτιμήσει» πως θα ανατιναχθεί στο Westminster έπλεξε το... εγκώμιο του Σαντίκ Καν δηλώνοντας ότι « αποδυκνείει πως κάποιος δεν πρέπει να σταματήσει να ονειρεύεται.
Το ρατσιστικό και σεξιστικό χιούμορ είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιούν κατά καιρούς τα ακραία κόμμα στην Ιταλία, με τον Μπέμπε Γκρίλο να δείχνει πως δεν έχει καμία διάθεση να χαμηλώσει τους τόνους αναφορικά με τα αστεία και τα σάτιρά του.
Ο Ιταλός κωμικός, παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να παρουσιάσει το κίνημά του ως μια σοβαρή αντισυστημική πρόταση απέναντι στα παραδοσιακά κόμματα της χώρας, συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στην πολιτική σκηνή με τις εμφανίσεις και τα σχόλιά του.
Το αστείο του Γκρίλο πήραν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και σημείωσαν ότι είναι μια ακόμη προσπάθειά του να στρέψει την κοινή γνώμη μακριά από τα εσωτερικά προβλήματα που έχει το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, όπως το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο δήμαρχος της Πάρμα, μέλος του κόμματος, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.
Ένας άλλος δήμαρχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ο Φιλίπο Νογκαρίν του Λιβόρνο, αποκάλυψε πρόσφατα πως βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνα για απάτη.
Και οι δύο πολιτικοί έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες, αλλά οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στην αντισυστημική και αδιάφθορη εικόνα που προωθεί ο Γκρίλο.
Πρόσφατη δημοσκόπηση, πάντως, της εταιρείας Index Research δίνει στο κόμμα του γνωστού κωμικού την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, πάνω από το PD το κόμμα του Ματέο Ρέντσι.
Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής Piazzapulita του τηλεοπτικού δικτύου La7 κατέδειξε πως το 28,4% των Ιταλών ψηφοφόρων θα ψήφιζαν το M5S εάν διεξάγονταν σήμερα εθνικές εκλογές, ενώ το 28% θα ψήφιζε το PD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου