ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πήγαν να «θάψουν» τον τάφο του Αριστοτέλη







«Τάδε έφα» (Αυτά είπε)… Επί αιώνες αναφέρονταν σ’ αυτόν χωρίς να λένε το όνομά του, γιατί περίττευε :  Γιατί η καθιερωμένη και  ευρείας αποδοχής γνώση, προερχόταν μόνο από αυτόν και κανένα άλλο.
Είχε μάλιστα τόσο κύρος  αυτή η γνώση ώστε να διασωθεί στα χέρια των Αράβων και να επανακάμψει στη Δύση, μετά τους αιώνες της μεσαιωνικής βαρβαρότητας. Τότε ο Αριστοτέλης  έγινε δόγμα και τροφοδότησε τη δομή της αυθεντίας, όχι βέβαια περισσότερο από τους σημερινούς Μανδαρίνους , μερικοί  από τους οποίους θρασύτατα  εμφανίζονται ως θαμώνες  του Μάη του 1968…
Η Χεγκελιανή λογική έβαλε στην άκρη την Αριστοτελική λογική, παρά το γεγονός ότι αυτή η τελευταία συνέχιζε να διαποτίζει τη σκέψη . Η λογική της αντίθεσης εκτόπισε τη μονόδρομη λογική του «αιτίου-αιτιατού», όμως ο Αριστοτέλης παρέμεινε ο διασημότερος Λόγιος όλων των εποχών. Και τώρα που ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης δηλώνει ότι ανακάλυψε στα Στάγειρα  τον τάφο του Αριστοτέλη, βρισκόμαστε σε μια ακόμη ανακάλυψη, πέρα από την αρχαιολογική :
Είπε ο κ. Σισμανίδης  «Εγώ ξεκίνησα τις ανασκαφικές εργασίες στα Στάγειρα το 1990. Αυτή έγινε το 1996. Η πολιτική ηγεσία τη διέκοψε διότι ήμουν αντίθετος με τη δημιουργία του εργοστασίου χρυσού στην περιοχή. Οι τότε κ. κ. Βενιζέλος, Μενδώνη, Πάχτας και δε συμμαζεύεται ,  έκοψαν τις χρηματοδοτήσεις»
«Ήμουν αντίθετος και δεν θέλανε να ακούγεται το όνομα Στάγειρα που απείχε από εκεί που ήθελαν να φτιάξουν τα εργοστάσια δύο χιλιόμετρα» πρόσθεσε ο Σισμανίδης (Εφημερίδα των Συντακτών).
Συμπέρασμα : Ακόμη και αν αμφισβητηθεί η ταφική ανακάλυψη του κ. Σισμανίδη,  ο πολιτισμός του τότε Υπουργού Πολιτισμού είναι αδιαμφισβήτητος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου