ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Λεβέντη μ’ , σε θέλει ο Τσίπρας…«Γρίβα μ’ , σε θέλει ο Βασιλιάς», έλεγε ένα παλιό  δημοτικό τραγούδι, ιδιαίτερα αγαπητό στους κύκλους των Χουντικών, που είχε  συγκεκριμένη ιστορική αφετηρία στα μέσα του 19ου αιώνα : Tότε που  κάποιος λήσταρχος και πολιτικός παράγων   ονόματι Γρίβας  είχε συγκεντρώσει 5000 κατσαμπλιάδες και απειλούσε  το «σύστημα», οπότε ο Βασιλιάς «έριξε μούρη» και του απηύθυνε πρόταση συνάντησης…

Τώρα ο  Λεβέντης υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας του έταξε υπουργεία και άλλα πολλά για να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ,  πράγμα καθόλου απίθανο…Πάντως  πιστεύω ότι το εγχείρημα  προσεταιρισμού  των Κεντρώων  δεν έχει λήξει.

Ο  Τσίπρας πλέον βιώνει ένα νέο  αδιέξοδο και τα στελέχη του περιφέρονται ηλεκτρονικώς και κυκλοφοριακώς, σε αναζήτηση ερεισμάτων. Όμως το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση που πιθανολογεί πως θα σχηματίσει αν κερδίσει τις εκλογές,  θα είναι ισχνή όπως η παρούσα, ενώ μια ευρύτερη κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης και μάλιστα με τις προδιαγραφές του Λεβέντη (250 έδρες και βάλε !) δε θα μπορεί να έχει την αφεντιά του επικεφαλής….

Καλά τους την πέφτει ο Βασίλης Λεβέντης με τη βολή περί ασφαλιστικού Νομοσχεδίου Κατρούγκαλου [ «κατεδαφίζει  το σύμπαν» ], αλλά εξαιρεί εαυτόν από  κάθε αιτιολόγηση  της πάση θυσία παραμονής στο ευρώ. Κοντά στους άλλους κοινοβουλευτικούς και εξωκοινοβουλευτικούς θεράποντες της ευρωδουλείας,  παρουσιάζει  κι  αυτός το ευρώ σαν κατάκτηση, που αξίζει  πανεθνική συναίνεση….

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗ

 «Εγώ περίμενα τις εκλογές γύρω στον Οκτώβριο αλλά οι πληροφορίες μου εδώ και λίγες ημέρες είναι ότι είναι κλεισμένος στον εαυτό του ο κ. Τσίπρας και έχει αποφασίσει να κάνει εκλογές με κάποια γκάλοπ τα οποία έχει στα οποία θα βάλει τον όρο ότι αυτός θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ ενώ όλοι οι άλλοι με τις αντιφάσεις και τις ανακολουθίες τους αποτελούν κίνδυνο. Δηλαδή θα δούμε ο Τσίπρας να ζητάει από το λαό να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Συνεχίζοντας το συλλογισμό του στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά FM ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας επιχειρεί και λέει στους ξένους ότι η εκλογική διαδικασία  είναι η καλύτερη διασφάλιση παρά η Βουλή. Δηλαδή τη φορά αυτή ο λαός δεν μπορεί να λέει δεν ήξερα και έχουν καταλήξει ξένοι και έλληνες στην άποψη ότι εκλογές μέσα σε 25 μέρες θα έδιναν μια νομιμότητα στα μέτρα».

Όπως εξήγησε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου «κατά ένα τρόπο κατεδαφίζεται το σύμπαν» και γι' αυτό «θα πάει σε εκλογές ο Τσίπρας, αυτό βλέπω ότι είναι των τελευταίων ημερών η απόφαση και για αυτό δεν κινείται, δεν βγαίνει έξω. Θα το παρουσιάσει ως ένα αιφνιδιασμό και θα γίνουν σύντομα οι εκλογές».

Στην ερώτηση ποια θα ήταν η στάση της Ένωσης Κεντρώων αν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει στήριξη και συμμετοχή στην κυβέρνηση ο Βασίλης Λεβέντης ήταν κατηγορηματικός: «Το έχω αποκλείσει εγώ αυτό».

Εξηγώντας τη θέση του είπε ότι «αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια μεγάλη κυβέρνηση 250 εδρών δηλαδή και αυτό που πάει να κάνει ο Τσίπρας ακόμη και να κερδίσει τις εκλογές επειδή θα βγει ισχνή πάλι πλειοψηφία έστω και αν έχουν στην κολυμπήθρα των εκλογών νομιμοποιηθεί τα μέτρα πάλι είναι δύσκολο αν οι μισοί βρίζουν τους άλλους μισούς προδότες και αν γίνουν δύο μέτωπα στη Βουλή πάλι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα. Χρειάζεται ο τόπος, για να έρθουν επενδύσεις, μια μεγάλη κυβέρνηση και οι ξένοι αν δουν μια κυβέρνηση 250 εδρών θα σεβαστούν την Ελλάδα γιατί θα ξέρουν ότι είναι το ύστατο πλέον βήμα να μείνουμε στο ευρώ. Εγώ για αυτό επιμένω και για αυτό δεν έδωσα εξαρχής παρότι μου προσέφεραν και υπουργεία και πολλά, δεν έδωσα στον Τσίπρα ψήφο εμπιστοσύνης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου