ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ»




Αθήνα 25 Απριλίου 2016



1.  Μαζί με τους 150 , που  κατήγγειλαν πρόσφατα (13.4.16) το νέο σχέδιο ΑΝΑΝ   υπό τη μορφή της Δικοινοτικής –Διζωνικής Ομοσπονδίας, ενώνουν τη φωνή τους  17 ακόμη πολίτες :

Πέτρος Κονταρίνης, Χριστόδουλος Λαμπασκής ,   Μαρία Δερμάτη, Σοφία Νασιοπούλου, Χριστόφορος Παπαχάστας, Αγαθή Μπολοβίνη, Στέργιος Σμυρλής, Ελένη Μπαπαλή, Μαρία Αρεστή, Χρήστος Μπατσακούτσας, Βιργινία Αυγουστινάκη, Μαριλένα Παπασταύρου, Αχιλλέας Ιμβριώτης, Λήδα Μάλα, Σοφία Κεφαλά,Πιεραντώνιος Παπάζογλου, Δημήτριος Ευαγγέλου.

2.  Και οι νέες αυτές υπογραφές δεν έχουν  μαγική δύναμη, όπως επίσης δεν έχουν δύναμη οι όποιες (πραγματικές ή κατά φαντασίαν)  «κινήσεις κορυφής». Όμως η δήλωση της πολιτικής βούλησης Ελλαδιτών, Κυπρίων και Ελλήνων της Ομογένειας, ιδιαίτερα αυτών που είναι παρόντες σε διάφορες κοινωνικές επάλξεις,  μπορούν να εκφράσουν το δραματικά αναγκαίο   πνεύμα ενότητας και να εμπνεύσουν πολλαπλές δράσεις  ενάντια στα νεοαποικιακά και αντιδημοκρατικά σχέδια για την Κύπρο.

3.  Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται




4. 

5.      Το ΔΗΚΟ (15,76% στις  προηγούμενες κυπριακές εκλογές) δηλώνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ενώσει τις δυνάμεις του με αυτούς που επιδιώκουν την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν. Αυτό ανέφερε  η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι «αν δεν ενώσουμε δυνάμεις, οι κίνδυνοι οριστικής διχοτόμησης είναι υπαρκτοί».


      “Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «υπερασπίζεται αρχές» όπως λέει, γιατί τότε        

       φοβάται να ενημερώσει τον λαό μας για το τι διαπραγματεύεται και τι   

       αποδέχεται; Οι Τουρκοκύπριοι διεκδικούν την ένταξη του ψευδοκράτους στην

      Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια στιγμή που οι συνήγοροι του κατοχικού ηγέτη σε

      ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συνεχίζουν να τον διαφημίζουν,” είπε.

      Το ΔΗΚΟ, πρόσθεσε, επιμένει στη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής για το    

      Κυπριακό και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν δημόσια ενώπιον

      του λαού πως το πρώτο άρθρο της λύσης του Κυπριακού θα αναφέρεται ρητά στη

      συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.



      Η κ. Ερωτοκρίτου, αναφερόμενη εξάλλου στην επέτειο του δημοψηφίσματος για   

      το σχέδιο Ανάν, είπε ότι ο κυπριακός ελληνισμός είπε όχι στο σχέδιο Ανάν, δεν είπε   

      όχι στη λύση.





6.  Σε «Διακήρυξή» της σημειώνει ομάδα 10 Ελλήνων Πολιτών :

 Υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όχι σε Kίβδηλη, Δήθεν Λύση

α. Παρακολουθούμε, με μεγάλη ανησυχία, την ενορχήστρωση μιας προπαγάνδας ότι έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος στις διεξαγόμενες διακοινοτικές συνομιλίες και ότι το Κυπριακό βαίνει προς τη λύση του και ότι αυτή ενδέχεται μάλιστα να επιτευχθεί μέσα στο 2016.

β. Ούτε τα μέχρι τώρα γνωστά αποτελέσματα των διακοινοτικών συνομιλιών ούτε η Τουρκική αδιαλλαξία δικαιολογούν μια τέτοια αισιοδοξία. Η Τουρκική αδιαλλαξία εκφράσθηκε επανειλημμένα και προσφάτως, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, διά στόματος του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Η σκόπιμη αυτή καλλιέργεια αισιοδοξίας πρέπει να προκαλεί, αντιθέτως, ανησυχία και κινητοποίηση για την αποτροπή ενός νέου σχεδίου καταστροφικής λύσεως.



6. Ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους τους συνέλληνες – και ιδιαίτερα σε αυτούς που με μύριες όσες δυσκολίες και αντιπερισπασμούς,  αγωνίζονται με ευθύνη και ενωτικό πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου