ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, …οι ροές.. και ένα «Ποίημα Χαϊκού»....



     «Δυο ΝΑΤΟϊκά καράβια βρήκαν 
     μια βάρκα στο Αιγαίο/
     μια γλώσσα άγνωστη μιλούσαν/
     τους στείλαν στην Ελλάδα».


  του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου 
από το ΠΑΡΟΝ της 3.4.16

-Η εμφάνιση του στόλου του ΝΑΤΟ  στο Αιγαίο σε ρόλο διαιτητή κάθε άλλο παρά  μας καθησυχάζει. Η Τουρκία επιδιώκει  από το 1974  να μοιραστεί το Αιγαίο στη μέση,  πουλώντας το “παραμύθι” της έλλειψης ζωτικού χώρου!
Μπορεί η σημερινή Ελλάδα να αντισταθεί ΣΘΕΝΑΡΑ στις τουρκικές απαιτήσεις και στις Νατοϊκές πιέσεις;
- Συνεχίζονται αμείωτες οι Προσφυγικές – Μεταναστευτικές ροές προς την χώρα μας, παρά την «Συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας» που τέθηκε σε ισχύ στις 20.03.16.
 Να υπενθυμίσω:  -  η συμφωνία ΑΦΟΡΑ όλους τους Πρόσφυγες και Μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα  ΜΕΤΑ την υπογραφή της συμφωνίας. Για όσους είναι ήδη εγκλωβισμένοι εδώ, το μέλλον άδηλον, με σίγουρη την παραμονή ενός σημαντικού αριθμού από αυτούς στην Χώρα, στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί ή δημιουργούνται, για ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ χρονικό διάστημα.

   Όσον αφορά την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων που εγκαθίστανται στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, να σημειώσουμε ότι: η εγκατάσταση  τους (χωρίς ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ δεδομένου ότι ΔΕΝ εγκαθίστανται Έλληνες αξιωματούχοι στα παράλια της Τουρκίας), σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία της Frontex, υπό την ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του ΝΑΤΟ, ενέχει τον ορατό κίνδυνο της μετατροπής των νησιών σε ένα είδος διεθνοποιημένου εδάφους όπου άλλοι, τρίτοι, θα αποφασίζουν για τις επιστροφές. Επίσης οι Τούρκοι, έχοντας άποψη για τα σημεία παράνομης εισόδου μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, δύνανται να επανέλθουν στο θέμα των «γκρίζων ζωνών».
-.Η επιτευχθείσα συμφωνία,  αλυσοδένει την χώρα με υποχρεώσεις που την υπερβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου