ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Οι Ευρωπαίοι έχουν απαυδήσει με τη Γερμανία που δίνει σε όλους μαθήματα

 
Οι Ευρωπαίοι «έχουν απαυδήσει» με τη Γερμανία «που δίνει μαθήματα», δήλωσε προχθές ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αλλά  όπως "ο δάσκαλος που δίδασκε και λόγο δεν εκράτει",  δεν απέφυγε  κι αυτός  κάποιες  συμβουλές όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.
«Η Ευρώπη υποφέρει αυτή τη στιγμή περισσότερο από το γεγονός ότι οι άλλες χώρες έχουν απαυδήσει με το ότι η Γερμανία πιστεύει πάντα ότι τα ξέρει όλα καλύτερα» και «δίνει στους άλλους μαθήματα», δήλωσε  σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Προφανώς, ο Γερμανός Υπουργός παρουσίασε ως "μαθήματα" τις ιδιοτελείς συνταγές δηλητηρίασης, που παρέχει η ηγεσία της χώρας του σε άλλες χώρες. Παρουσίασε δηλαδή ως "λάθος" κάτι που αποτελεί  πολεμικό "ελιγμό", με στόχο την απόκτηση πλήρους ηγεμονίας... 


Ο υπουργός απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τη διεκδίκηση ορισμένων γερμανών συντηρητικών να τεθεί ένας Γερμανός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν λήξει το 2019 η θητεία του νυν προέδρου της, του Ιταλού Μάριο Ντράγκι.
Όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα χρειαστεί «κάποιος που να είναι ικανός», τόνισε ο Γκάμπριελ.
Παίρνοντας θέση σε μια συζήτηση που μαίνεται στη Γερμανία σχετικά με την ΕΚΤ και τις συνέπειες της δράσης της, υποστήριξε, όπως είχε κάνει πριν απ' αυτόν και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η πολιτική του ευρωπαϊκού νομισματικού θεσμού προσφέρει πυρομαχικά στην άκρα δεξιά, αλλά και ότι το μόνο που κάνει είναι «να απαντά στα προβλήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης».
«Δεν πρέπει να βλέπουμε στην πολιτική της ΕΚΤ την καρδιά του προβλήματος, όμως δεν πρέπει ούτε και να αποφεύγουμε να κρίνουμε και να επικρίνουμε την πολιτική της ΕΚΤ», δήλωσε.
Οι Γερμανοί, πρωταθλητές στην αποταμίευση, είναι πολύ αρνητικοί στα χαμηλά επιτόκια, ένα από τα εργαλεία της ΕΚΤ για να τονώσει τον πληθωρισμό, το οποίο όμως εμποδίζει την αποταμίευση να καρποφορήσει.
Η ΕΚΤ «έχει φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων της» για να τονώσει τις τιμές και την οικονομία στην ευρωζώνη, διαπίστωσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός ευρωπαϊκού προγράμματος επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου