ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Ου παντός πλειν προς το μέλλον
Η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν είναι φυσικά αθέμιτη, αλλά το πρόβλημα είναι  πως ακόμη και αφετηριακά όφειλε να αυτοπροσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια. Εγώ βρίσκω μόνο τρία στοιχεία στο κλητήριο κείμενο της κίνησης : Μνημόνιο, χρέος, λαϊκή  κυριαρχία. Κατά τα άλλα υπάρχει ασάφεια και υπάρχουν γενικότητες, που δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης. Υπάρχει βέβαια αναφορά στη  στόχευση του Μετώπου, αλλά   απουσιάζει η ιδέα μιας απαραίτητης (κρίσιμης, κατά την πυρηνική φυσική...) πολιτικής μάζας, οριζόμενης με κοινωνικούς και πολιτικούς όρους, που θα μπορέσει να κατεδαφίσει το μνημονιακό Αλκατράζ...

Η  Κόρινθος της αρχαιότητας ήταν σημαίνουσα πόλη, καθόλου προσιτή και προσεγγίσιμη για τον πάσα ένα…(Ου παντός πλειν ες Κόρινθον) Απομένει να δούμε το κατά πόσο είναι πλωτό το μέλλον της Νέας κίνησης.
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 
 

 Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον.
Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά.
Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.
Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους.
Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας.
Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής
κυριαρχίας.
Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι.
Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων.
Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών.
Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν.
Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας.
Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία.
Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας.
Δεν χαρίζουμε το μέλλον μας. Το διεκδικούμε και το κερδίζουμε.
Την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Αθήνα – Στάση Μετρό Κεραμεικός – βλ. χάρτη εδώ) κάνουμε την αρχή με μια ανοιχτή εκδήλωση και ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου