ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

KYΠΡΟΣ : Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ξεσκεπάζει τη μυστική διπλωματία…
 Την ίδια στιγμή της   συλλογής υπογραφών στην Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες , κατά του διχοτομικού και υποτακτικού  στη Τουρκία  σχεδίου Αναστασιάδη-Ακιντζί,  [ https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_ton_Ellinismo_Elladas_Kyproy_kai_diasporas_Na_aporripsoyn_to_neo_dihotomiko_shedio_tis_Dizonikis_stin_Kypro/?cubDaab [κλικ για συνυπογραφή του κειμένου]

η  Κύπρος ακροάται τις  αποκαλύψεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου για την μυστική διπλωματία που διεξάγεται πίσω από την πλάτη των πολιτών… Από την άλλη πλευρά η προεδρική παράταξη Αναστασιάδη επιχειρεί απλώς να κρυφτεί πίσω από τον απόρρητο χαρακτήρα των πεπραγμένων του Εθνικού Συμβουλίου, χωρίς να εξηγεί την ανάγκη της μυστικότητας για τις ρυθμίσεις που αφορούν το μέλλον της Μεγαλονήσου. Ακολουθούν ορισμένες από τις ρυθμίσεις, κατά τις αποκαλύψεις Σιζόπουλου :


ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 

Συμφωνήθηκε όπως το Συνταγματικό Δικαστήριο αποτελείται από ίσο αριθμό Ε/Κ και Τ/Κ (4+4). Για συνταγματικά θέματα η επιλογή του προέδρου θα γίνεται με κλήρο από έναν κατάλογο ξένων δικαστών (εκτός Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας).  Ο ξένος δικαστής θα προεδρεύει και θα έχει τη νικώσα ψήφο σε περίπτωση ισοψηφίας. 

ΓΕΡΟΥΣΙΑ 

Η σύνθεση του ανώτατου νομοθετικού σώματος θα συγκροτείται στη βάση εθνοτικής προέλευσης 50/50 με ίσο αριθμό Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (20 + 20).

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι πολίτες θα έχουν τέσσερις κατηγορίες πολιτών με διαφορετικές ιδιότητες: 
• Όλοι όσοι θα έχουν την υπηκοότητα του τ/κ και του ε/κ συνιστώντος κράτους. Όλοι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα έχουν όλα τα δικαιώματα τους κατοχυρωμένα. 
• Ο Ε/κ που θα μετακινείται στην τ/κ συνιστώσα πολιτεία θα μπορεί να αιτείται να του παραχωρηθεί η τ/κ υπηκοότητα. Θα έχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές Τ.Α. και Ευρωεκλογές (όχι βουλευτικές, όχι Προεδρικές)
• Όσοι θα έχουν μόνιμη εγκατάσταση αλλά δεν θα έχουν υπηκοότητα στη συνιστώσα πολιτεία θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο στο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
• Αυτοί που θα διαμένουν στο ένα συνιστών κράτος αλλά θα θεωρούνται ετεροδήμοτες και θα ψηφίζουν για τις εκλογές του άλλου συνιστώντος κρατιδίου. 

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

Η Επιτροπή Περιουσιακού (με αναλογία 1 Ε/κ προς 1 Τ/κ και 1 ξένο εμπειρογνώμονα που θα προεδρεύει) θα αποφασίζει στη βάση κριτηρίων και θα παίρνει απόφαση που θα καθορίζει ποιος θα έχει προτεραιότητα ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης.  

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Θα αποτελείται από 3+3 Ε/κ και Τ/κ. Θα υπάρχει εκ περιτροπής προεδρία (2 προς 1) και η νικώσα ψήφος θα ανήκει στον Πρόεδρο.

ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

Θα υπάρχει αναλογία 2:1 για όλες τις θέσεις διορισμού. 
• Από τα διαφορετικά σημεία των πρακτικών προκύπτει επίσης ότι έχει συμφωνηθεί η ντε φάκτο παραμονή 114.000 εποίκων στην τ/κ συνιστώσα πολιτεία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου