ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Μεταναστευτικές –Προσφυγικές ροές



 
Του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου
Από το «ΠΑΡΟΝ» της 20.3.16

 Καμία Μεταναστευτική- Προσφυγική  ροή προς την Χώρα μας δεν θα σταματήσει εάν δεν  σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία. Καμία μεταναστευτική ροή προς την Ιταλία δεν θα σταματήσει εάν η Λιβύη δεν ξαναγίνει ενιαίο κράτος, αν δεν σταματήσει κι΄ εκεί ο εμφύλιος. Για τις ευθύνες των Μεγάλων Δυνάμεων, των Ιμπεριαλιστών, και στις δύο περιπτώσεις: Συρία-Λιβύη,(όπως και του  Ιράκ), δεν θα επεκταθώ εδώ. Απλά, επισημαίνω και πάλι ότι πληρώνουμε εμείς τις συνέπειες των πράξεών τους. .
  Οι Ευρωπαίοι που υποδέχονταν στην Κεντρική Ευρώπη τους πρόσφυγες με πανό και αγκαλιές, η υπουργός της «πρώτης φορά αριστεράς» Τασία που μετρούσε ΜΟΝΟ την είσοδο στην χώρα και όχι.. την έξοδο.. Οι Έλληνες «τριτοδιεθνιστές» και αριστεριστές που απαιτούν - διαδηλώνοντας πρόσφατα στον Έβρο με σύνθημα: "ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΡΙΞΤΕ , ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΞΤΕ".. -να πέσει ο Φράκτης! (ειρήσθω εν παρόδω, ο «Φράκτης» έγινε για πολλούς λόγους)..  Ήταν εικόνες αρκετά ισχυρές, ώστε να παροτρύνουν τους Σύριους να συνεχίσουν το ταξίδι τους , να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός Τουρκίας, προς τις χώρες της Ε.Ε. , σε χώρες που προσφέρουν ασφάλεια, πιθανή εργασία και εκπαίδευση.
Σήμερα, που γίνεται σαφές ότι η Ευρώπη αλλάζει την πολιτική της, πολλοί  επιδιώκουν να προλάβουν το κλείσιμο των συνόρων, συντηρώντας το μεγάλο κύμα φυγής Όσοι δεν προλάβουν , θα εγκλωβιστούν στην «πρώτη χώρα εισόδου»….Τούτο, μαζί με τις δηλώσεις της Κυβέρνησης ότι μπορούμε να «φιλοξενήσουμε» 150.000 Πρόσφυγες και «παράτυπους» (άλλο λεκτικό τρυκ αυτό…) μετανάστες για 2-3 χρόνια στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει τους φόβους μας για την μετατροπή της Ελλάδας από χώρα σε «χώρο» -  σε «αποθήκη ψυχών»….Οι συνέπειες ορατές, δια γυμνού οφθαλμού. Το επεισόδιο Μουζάλα  είναι απλή παρονυχίδα. Απλά, ήλθε την στιγμή που όλοι πιστεύουν ότι τίποτε δεν μπορεί να πάει καλύτερα....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου