ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

"Προστατευόμενοι" της Γερμανίας




Τον 19ο αιώνα υπήρχε το Ρωσικό, το Γαλλικό και το Αγγλικό κόμμα. Στις δεκαετίες του 1950-1970 υπήρχε η άτυπη ιδεολογική  «επιτροπεία» των ελληνικών κομμάτων  από τις ΗΠΑ, την ΕΣΣΔ, ακόμη και  από τη Σουηδία, υπό την έννοια των  ιδεολογικών «προτύπων». Υπήρχε ακόμη η άτυπη και  υποχθόνια παρέμβαση των ΗΠΑ και  άλλων δυνάμεων, π.χ της Αγγλίας, με χαρακτηριστικά  παροχής «προστασίας» σε στυλ  Κόζα Νόστρα. Η ευθεία ή πλαγία παρέμβαση στα ελληνικά πράγματα , αυτή που αποκρυσταλλωνόταν στην πολιτική συνείδηση ως εγγενής μειονεξία μιας χώρας να έχει αυτόνομη πολιτική, ήταν δεδομένη. Η «πρώτη φορά Αριστερά» είχε , μεταξύ άλλων, και αυτό τον στόχο.

Και τώρα; Τώρα αυτοί που «από πρώτοι έγιναν τελευταίοι» (ΠΑΣΟΚ) αναποδογυρίζοντας το ευαγγελικό γνωμικό (Ματθ.ιΘ), συμβαίνει   να "καρφώνουν" το κυβερνητικό  ψέμα.

Η είδηση αναφέρει, μεταξύ άλλων :

 "Σοβαρότατες αιχμές πως ο πρωθυπουργός εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας άφησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία επεσήμανε ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας «ακούει μόνο καλά λόγια από τον Σόιμπλε και την Μέρκελ» και «πέταξε» καρφιά προς το Μαξίμου λέγοντας «εγώ περιμένω τώρα να τον καλέσουν και από το Λαϊκό Κόμμα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός» (22.3.16), η  Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με την κυρία Μέρκελ και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αυτά που κάνει  εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας».

Άσκησε κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης, σχολιάζοντας την αξιολόγηση, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει οτιδήποτε παραγωγικό σε αυτό τον τόπο» και πρόσθεσε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο». Σχετικά με τη στήριξη στη συμφωνία, ξεκαθάρισε ότι «το καλοκαίρι στηρίξαμε την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση» και εξέφρασε την άποψη ότι «τη στήριξη που είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχε κανείς άλλος, καμία προηγούμενη κυβέρνηση, αντιθέτως βγήκαν στις πλατείες, σήκωσαν τη σημαία του αντιμνημονίου και υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούσαν να πράξουν».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου