ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Eμπρός - Mars για την ανάκληση προϊόντων Ολλανδικής παραγωγής σε 55 χώρες ….





Προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία και εξάγονται σε 55 χώρες, αποσύρονται γιατί , ένας καταναλωτής εντόπισε  μικρό κόκκινο κομμάτι πλαστικού σ' ένα προϊόν του ομίλου.

Η ανάκληση αφορά ιδιαίτερα τις μάρκες Mars και Snickers (αμερικανικής ιδιοκτησίας), ενώ μεταξύ των χωρών που ισχύει βρίσκονται η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ιταλία και η Ισπανία.

Οι ανακλήσεις αφορούν κυρίως ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και ορισμένες άλλες όπως τη Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ, όπου εξάγονται τα προϊόντα αυτά. Το πρόβλημα δεν αφορά πάντως τις ΗΠΑ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Mars στην Ολλανδία, Ελίνε Μπάιφελντ.

Η ανάκληση αφορά διαφορετικά προϊόντα με διαφορετικές ημερομηνίες παραγωγής και λήξης, ανάλογα με τη χώρα


Μολονότι ο αμερικανικός κολοσσός δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των προϊόντων που ανακαλούνται, εκτιμάται ότι πρόκειται για πολλά εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μόνο στην Ολλανδία ανακαλούνται τέσσερα εκατομμύρια σοκολάτες.

Στις 8 Ιανουαρίου, ένας καταναλωτής από τη Γερμανία βρήκε «ένα μικρό πλαστικό κομμάτι» μέσα σε ένα Snickers. Η εταιρεία προχώρησε σε ελέγχους και διαπίστωσε ότι το πλαστικό αυτό προερχόταν από τα προστατευτικά φίλτρα του εργοστασίου στο Βέγκελ. «Ερευνούμε για να δούμε τι ακριβώς συνέβη, όμως δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι κάποιο άλλο κομματάκι δεν θα βρεθεί σε άλλα προϊόντα μας που βγήκαν από την ίδια μονάδα», δήλωσε εκπρόσωπος της Εταιρείας.

 «Χάθηκε η εμπιστοσύνη, αυτό είναι σίγουρο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα που ψώνιζε σε ένα σουπερμάρκετ της Φραγκφούρτης, προσθέτοντας: «Υπάρχουν τόσες επιλογές, που θα αγοράσουμε κάτι άλλο».

Στη Γερμανία, η ανάκληση αφορά όλες τις μπάρες Mars και Snickers, τις Milky Way Mini και Miniatures, καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από τις 19 Ιουνίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mars Γερμανίας.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, το οποίο επικαλείται τη θυγατρική της Mars στην Ολλανδία, στη χώρα αυτή πραγματοποιείται επίσης ανάκληση των ίδιων προϊόντων.

«Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο από τα προϊόντα αυτά να το καταναλώσουν», αναφέρει η Mars σε δήλωση που ανήρτησε στη γερμανική ιστοσελίδα της.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Mars, τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου