ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, συμπαρίσταται στον αγώνα των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, λόγω του ότι:

α) Οι πολιτικές των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων και των δανειστών, ανέβασαν σε πρωτοφανή ύψη την ανεργία, μείωσαν το εισόδημα όσων ακόμα εργάζονται και τις συντάξεις όσων πρόλαβαν να βγουν σε σύνταξη, ανατρέποντας έτσι κάθε οικογενειακό προγραμματισμό και ακυρώνοντας τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων για τεράστιο τμήμα του πληθυσμού. Στόχος τους η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας ώστε να γίνει εύκολη βορά του κερδοσκοπικού κεφαλαίου και το «καθάρισμα» των ισολογισμών των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών, των ίδιων τραπεζών τις οποίες χρυσοπλήρωσε ο Ελληνικός λαός κατ΄ επανάληψη, «διασώζοντάς» τες σε βάρος του.   

β) Η προστασία της 1ης κατοικίας αίρεται πλήρως από 1/1/2016 για πάνω από το μισό των περιπτώσεων, ενώ και για τις υπόλοιπες, οι δυσβάσταχτοι όροι θα πετάξουν έξω από τις ρυθμίσεις προστασίας ένα άλλο μεγάλο ποσοστό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς:
  • Δηλώνει την αντίθεσή του σε πλειστηριασμούς λαϊκής κύριας κατοικίας, που ήδη εκτελούνται.
  • Καλεί το δήμο και τις υπηρεσίες του να συντονίσει μαζί με τους πολίτες, τους μαζικούς φορείς και τις οργανώσεις της περιοχής, τη συμπαράστασή του στους πληττόμενους, αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς σε βάρος κατοίκων.
  • Καλεί το Δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου να παράσχουν στους πληττόμενους άπορους κάθε δυνατή πολιτική, νομική και πρακτική υποστήριξη. Μεταξύ άλλων, να παραβρίσκονται στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών σε βάρος κατοίκων, παρέχοντας πολιτική και νομική υποστήριξη στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και στους πληττόμενους.
  • Απαιτεί την απαγόρευση των πλειστηριασμών κατοικιών φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών και την πώληση κόκκινων στεγαστικών δανείων σε κερδοσκοπικά funds, με κατάργηση των σχετικών νόμων.
Το παρόν ψήφισμα να συζητηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου σε όλες τις επόμενες Συνοικιακές Συνελεύσεις, και να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Περιφέρεια Αττικής, στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ 
ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΚΟΡΑΚΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου