ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Στη Βουλή μήνυση πολίτη εναντίον του Πρωθυπουργού για τα περιφερειακά αεροδρόμια.




Μπράβο στον πολίτη, έκανε πολύ καλά.  Αν μη τι άλλο, συμβάλλει στο να κρατιέται η υπόθεση στην προσοχή της κοινής γνώμης. Να ακούν οι Έλληνες τι πά να πει «αριστερή» παρασπονδία,  και να μπαίνουν σε σκέψεις. Κι από κεί και πέρα, ας τα βγάζουν πέρα με τον εαυτό τους : Αν θέλουν να είναι εσαεί φουκαράδες, ας κάθονται άπραγοι…
Μπράβο λοιπόν στον πολίτη, που μάλιστα διαπαιδαγωγεί τον Τσίπρα για τους κινδύνους που θα διατρέξει στο μέλλον, όταν θα παύσει να είναι Πρωθυπουργός…. Το προσωπικό μου όμως ερώτημα παραμένει : Γιατί δεν μηνύθηκε ο Τσίπρας για ευθεία καταστρατήγηση του άρθρου 44 του Συντάγματος, που αναφέρεται στα του δημοψηφίσματος, από τη στιγμή που  το προϊόν του δημοψηφίσματος  δεν είναι «σφυγμομέτρηση» της κοινής γνώμης  αλλά απόφαση υποχρεωτική για όλα τα κρατικά όργανα;  Γιατί οι Συνταγματολόγοι μας αποδέχονται αυτή την κραυγαλέα παρατυπία, από τη στιγμή που  σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτεθεί ότι το δημοψήφισμα έχει «συμβουλευτική» χρήση;

Τέλος πάντων, ας βολευτούμε με τη θέσμιση που θεωρεί τις παραβιάσεις του Συντάγματος μη παραγράψιμες εφόσον δεν έχει ασκηθεί έγκληση γι αυτές, και ας δούμε την ειδησεογραφία για την υπόθεση των αεροδρομίων:    

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Πρωθυπουργού, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει πολίτης για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της χώρας σε κοινοπραξία γερμανικών συμφερόντων.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πολίτης στη μήνυσή του, η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων παραβιάζει τις επιταγές του Συντάγματος για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, αλλά και τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για την κατάχρηση πληρεξουσιότητας όταν το κράτος ζημιώνεται από εκπρόσωπό του.
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η προνομιακή παραχώρηση των αεροδρομίων έγινε με ευτελές τίμημα.
Όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, ο Πρωθυπουργός παραβίασε την εντολή του ελληνικού λαού που του έδωσε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015,  και παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα καθώς «με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι»».
ΠΗΓΗ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου