ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Κύπριοι της Αυστραλίας : Καμία αναβάθμιση του ψευδοκράτους !

Παρά το γεγονός ότι διαγράφονται προοπτικές λύσης του Κυπριακού (ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι το 2018 όταν θα λήξει η θητεία του θα παραδώσει την Κύπρο ενωμένη), εντούτοις οι Κύπριοι της Αυστραλίας δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για λύση και να μην εφησυχάσουν.

Στο Συνέδριό τους, που πραγματοποιήθηκε στην Αδελαΐδα, εκφράστηκαν ανησυχίες για τις κινήσεις αναβάθμισης του ψευδοκράτους,  και αποφασίστηκε να ενταθούν οι προσπάθειες για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
AdTech Ad
«Παρά τη μεγάλη κινητικότητα και τις πρόσφατες εξαγγελίες για επικείμενη λύση του Κυπριακού, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ατονήσουμε τη δράση μας και ούτε να εφησυχάσουμε. Στο παρόν στάδιο των διαπραγματεύσεων, δεν πρέπει να επιτραπεί καμιά αναβάθμιση του ψευδοκράτους που θα επηρεάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων ή, ακόμα την παράλογη αύξηση των απαιτήσεων της Τουρκοκυπριακής κοινότητας όταν φτάσουν στο στάδιο του «πάρε-δώσε». Υπάρχουν περιπτώσεις πρόσφατων προσπαθειών στην Αυστραλία για τέτοια αναβάθμιση, τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΚΑ, Κώστας Προκοπίου. 

Εμείς να σημειώσουμε, ότι με διάχυτη την ευχή όλων να απαλλαγεί η Κύπρος από την οικονομική κρίση, αλλά και -πρωτίστως- από τον τουρκικό στρατό κατοχής, ώστε να μπορέσουν όλοι οι κάτοικοι του νησιού να ζήσουν ελεύθεροι και ευτυχισμένοι, το 44o Παναυστραλιανό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που ξεκίνησε την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016, ολοκληρώθηκε τρεις μέρες αργότερα, την Κυριακή.
Την έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, στο κτίριο της Κυπριακής Κοινότητας Ν. Αυστραλίας, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, παρουσία 200 περίπου εκπροσώπων της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας καθώς και των προξενικών Αρχών ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της Κυπριακής νεολαίας.
Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους ήταν η πρόεδρος του Συμβουλίου Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Grace Portolesi, η οποία εκπροσώπησε τον πολιτειακό πρωθυπουργό, Jay Weatherill.
Αμέσως μετά ακολούθησαν ομιλίες για το Κυπριακό, τις σχέσεις Κύπρου Αυστραλίας, αλλά και το μεταναστευτικό.
Ο γενικός πρόξενος της Κύπρου, Βάκης Ζήσιμος, εκπροσώπησε την Ύπατη Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία, κ. Ιωάννα Μαλλιώτη, ενώ το λόγο μετά πήρε και ο πρόεδρος της Παναυστραλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΑΣΕΚΑ), Κωνσταντίνος Προκοπίου.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, ο οποίος, απευθυνόμενος προσωπικά στον ομοσπονδιακό βουλευτή Hindmarsh, Matt Williams, έστειλε μήνυμα στην αυστραλιανή κυβέρνηση να μην αποσύρει τις αστυνομικές της δυνάμεις από την περιοχή αν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό.
Με ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα των ηλικιωμένων και της νεολαίας, διεξήχθη το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, όπου εξετάστηκαν μελλοντικά σχέδια και προγράμματα για κάθε Κυπριακή Κοινότητα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στους τρόπους βελτίωσης, ανάπτυξης και προόδου της κάθε Κυπριακής Κοινότητας ξεχωριστά.
Ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βάκης Ζήσιμος, αναφέρθηκε κυρίως στις υπηρεσίες που προσφέρει η Ύπατη Αρμοστεία στους Κυπριακής καταγωγής Αυστραλούς πολίτες. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συνέδρους και απαντήσεις και επεξηγήσεις από τον γενικό πρόξενο στον οποίο ζητήθηκε να παραβρίσκεται σε όλα τα μελλοντικά Συνέδρια.
ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου