ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Κύπρος :Οι «προσποιήσεις» του Τορναρίτη και του ΔΗΣΥ



Λευκό μου σεντονάκι
λάμπα μου τρελή,
κόκκινο αυγό ή καρναβάλια,
μέσα από την κάλπη τη στατιστική,
μας κοιτάει ο Χάρος
και του τρέχουνε τα σάλια.
5345176443_7b1de10109_bΚάποτε είχε γραφτεί πως μια αριστερή κυβέρνηση «λύνει» ευκολότερα τα κοινωνικά ζητήματα, ενώ μια δεξιά κυβέρνηση «λύνει» ευκολότερα τα εθνικά ζητήματα. Αυτό μυρίστηκαν νωρίς οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ εδώ στην Κύπρο, πράγμα που φαίνεται από τις φουστανέλες των «πατριωτών» της δεξιάς και από τα ψέματα που αραδιάζουν στον λαό, ούτως ώστε να συντηρήσουν το πλαστό μομέντουμ της «λύσης» του Κυπριακού.
Μπροστάρης σ’ αυτόν τον αγώνα ο Νίκος Τορναρίτης, γνωστός και μη εξαιρετέος βουλευτής του ΔΗΣΥ. Ένα από τα «πουλέν» του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη και φυσικά του Αβέρωφ Νεοφύτου, που εδώ και καιρό κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία της χαζοχαρούμενης περιρρέουσας ατμόσφαιρας, η οποία δήθεν «φέρει» την ελπίδα της «λύσης», ειδικά μετά την εκλογή Ακιντζί.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τορναρίτης εργάζεται νυχθημερόν για να προωθήσει, όχι τη λύση, αλλά μια «υπόνοια λύσης» εξ ου και οι οποιεσδήποτε προτάσεις ή παρεμβάσεις του πάσχουν από μια ακατάσχετη ασάφεια κι «απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια».
Με χαριεντισμούς τύπου Άιντα και με χαμόγελο «νάνου» που μόλις κέρδισε το χάδι της Χιονάτης (=Ακιντζί), ο βουλευτής Λευκωσίας, προσπαθεί να κάνει τους ψηφοφόρους του (ή έχει την ψευδαίσθηση ότι επηρεάζει ολόκληρο τον λαό;) να πιστέψουν ότι τα πάντα έχουν κριθεί και πρέπει να σιωπήσουμε γιατί είμαστε με το ένα πόδι στη χώρα των θαυμάτων, με ή χωρίς την Αλίκη.
Το πρόβλημα, προφανώς, δεν είναι η πρόταση του Τορναρίτη να αναβληθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου ενόψει των βουλευτικών του Μαΐου. Ποσώς μας ενδιαφέρει. Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά αποτελούν παραμύθια της χαλιμάς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν (και πάλι) κομματικές σκοπιμότητες. Φράσεις τύπου «για τον ΔΗΣΥ προέχει το εθνικό θέμα και όχι οι εκλογές» είναι κοροϊδία για όσους ασχολούνται έστω και ελάχιστα με την επικαιρότητα. Δηλαδή, είναι προφανές ότι η αναβολή των εσωκομματικών διαδικασιών δεν γίνεται επειδή ο κ. Τορναρίτης και οι υπόλοιποι βρίσκονται στα χαρακώματα για το Κυπριακό, αλλά γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν με τον συρφετό που μάζεψαν στην κοινοβουλευτική τους ομάδα. Ας το διαψεύσουν.
Επομένως και επειδή τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από τις «φάσσες» ή τα γκεμπελίστικα βιντεάκια του Τορναρίτη, καλό θα ήταν να συνέλθουμε μαζικώς. Η νοημοσύνη των πολιτών δεν μπορεί να είναι παιχνίδι στα χέρια ή στα χείλη του κάθε Τορναρίτη, που παρεμπιπτόντως δεν θέλει καν να συζητείται το Κυπριακό, λες κι είναι μονοπώλιο των ελίτ ή των τεχνοκρατών. Οπότε, αν θέλουν στον ΔΗΣΥ ακόμα 2-3 μήνες για να «καθαρίσουν» (ή να μην καθαρίσουν) με τους Κυπριανού, τους Χαμπουλλάδες, τους Θεμιστοκλέους, ας μην το αναγάγουν σε ηθική στάση του κόμματος, διότι δεν αντέχει ο λαός άλλους «σωτήρες». Και ειλικρινά, εμείς «επιλέγουμε την αλήθεια παρά την ψευδαίσθηση» (όπως παραπλανητικά σημείωσε ο κ. Τορναρίτης προσφάτως στο τουίτερ). Και η αλήθεια είναι εμφανώς απομακρυσμένη από τις υποκριτικές εξαγγελίες ή τις επίπλαστες τοποθετήσεις ανθρώπων που προσπαθούν να «βελτιώσουν» τις πολιτικές καριέρες τους πατώντας επί πτωμάτων, προσφύγων, πληγών, ψυχών «και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν προσδοκιών», όλα σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κατοχή και το έγκλημα που συνεχίζεται εις βάρος της Κύπρου, πάντα με φόντο τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Όχι στο όνομά μας…
Αλ. Μιχ.
12 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου