ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Αδέξιες και ανόητες βολές εναντίον του Μπέπε Γκρίλλο…



Στην Ιταλία το κόμμα του Μπέπε Γκρίλλο σήκωσε τη σημαία της αντίστασης  ενάντια στις λογικές της υποτέλειας, της ευρωληστείας των εγχώριων και των ξένων λαών… Δεν μάσησε τα λόγια του και δεν πούλησε σοφολογιοτατισμό, όπως διάφοροι παράγοντες της ημεδαπής, αλλά δημιούργησε ένα ολόκληρο ρεύμα κριτικής αντιπαράθεσης  με την ευρωζώνη και όσα αυτή συνεπάγεται.
Τώρα διάφοροι που ενέδωσαν στην  κεντροευρωπαϊκή απειλή επιχειρούν να αμαυρώσουν την εικόνα του. Οι βολές τους  αξιοποιούν την υπόθεση ότι στέλεχος του Κινήματος των  Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο έγινε δήμαρχος με την υποστήριξη της Μαφίας.
Το Κίνημα  κάλεσε  την Ρόζα Καπούτσο, δήμαρχο πλέον του Κουάρτο (Νάπολη) να παραιτηθεί, ωστόσο, αυτή η ίδια τόνισε πως δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι αξιόμεμπτο, γι αυτό και δεν αντιμετωπίζει έρευνα ποινικού χαρακτήρα. Επίσης  ανέφερε πως «εξετάζει» την έκκληση(και όχι εντολή….) της ηγετικής ομάδας των 5* να παραιτηθεί από το αξίωμα της δημάρχου -  κι αυτό πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την υπαρκτή αυτονομία των αυτοδιοικητικών παραγόντων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.
Γράφει η εφημερίδα των Συντακτών :

Παρότι το Κουάρτο έχει 40.000 κατοίκους, η υπόθεση ενδέχεται να έχει συνέπειες σε εθνικό επίπεδο, ενόψει των δημοτικών εκλογών της άνοιξης στις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας—τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Νάπολη.
Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι κατηγόρησε το Κίνημα Πέντε Αστέρων για υποκρισία αναφερόμενο στις επιθέσεις του εναντίον των άλλων κομμάτων για ευνοιοκρατία και μοιάζει να ελπίζει ότι το σκάνδαλο θα συμβάλει να ανασχεθεί η καταγραφόμενη άνοδος του 5* στις δημοσκοπήσεις, που το έχει φέρει σε απόσταση μιας ως δύο μονάδων από το PD.
Η υπόθεση είχε έλθει στη δημοσιότητα στα τέλη της περασμένης χρονιάς, όταν υποκλοπές που έγιναν στο πλαίσιο μιας έρευνας εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος αποκάλυψαν πως ένας δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος Πέντε Αστέρων στο Κουάρτο είχε δεσμούς με τη διαβόητη Καμόρα, τη μαφία της Νάπολης, κι εξελέγη χάρη στις ψήφους των μαφιόζων και όσων υπάκουσαν στη «γραμμή» τους.
Το 5* έχει ήδη αποπέμψει τον σύμβουλο αυτό από τις τάξεις του, αλλά η έρευνα έδειξε ότι μπορεί να προσπάθησε να εκβιάσει τη δήμαρχο για να παραχωρήσει σε επιχειρηματίες οι οποίοι συνδέονται με τη Καμόρα μια δημόσια σύμβαση για τη διαχείριση ενός σταδίου.
Η Ρόζα Καπούτσο αντικρούει μέχρι τώρα τις πιέσεις που δέχεται και λέει ότι είναι προφανώς το θύμα της υπόθεσης στην έρευνα που διεξάγει η αστυνομία για τον σύμβουλο. Όμως καθώς το σκάνδαλο συνεχίζει να παίρνει διαστάσεις και η κάλυψη των ΜΜΕ κλιμακώθηκε το Σαββατοκύριακο, το κόμμα αποφάσισε να αποσύρει την υποστήριξή του στο πρόσωπο της δημάρχου.
«Καλούμε σθεναρά τη Ρόζα Καπούτσο να παραιτηθεί για να διεξαχθούν νέες εκλογές στο Κουάρτο», ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ο ιδρυτής του 5*, ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο. Ο ίδιος σημείωσε πως αυτό θα αποδείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εισοδισμού στο κόμμα από μέρους της μαφίας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Η δήμαρχος δεν έχει ακόμη παραιτηθεί, ενώ η αστυνομία έκανε έρευνες  στο σπίτι της και στο γραφείο της στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος του συμβούλου που φέρεται να την είχε εκβιάσει.
Η υπόθεση στο Κουάρτο αποτελεί μάλλον πρόγευση των προκλήσεων με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπο το 5* εάν συνεχίσει να αυξάνει τα ποσοστά του. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι εξαιρετικά ισχυρό στη νότια Ιταλία—όπου οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος παραδοσιακά προσπαθούν αν όχι να ελέγχουν, τουλάχιστον να διαθέτουν μέσα επηρεασμού των πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πριν κερδίσει το 5* στο Κουάρτο, πέρυσι, το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που ανήκε στην κεντροδεξιά είχε διαλυθεί κατόπιν σύστασης δικαστικών εξαιτίας των φερόμενων σχέσεων του με τη μαφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου