ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

«Αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ευρώπη ή η Ευρώπη άλλαξε τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Το tvxs.gr με αφορμή τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε το παραπάνω ερώτημα σε πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

ΑΠΑΝΤΑ  Ο ΜΑΝΩΛΗΣ  ΓΛΕΖΟΣ 
 
Θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποια είναι η Ευρώπη, τι εννοούμε όταν λέμε «Ευρώπη» και τι εννοούμε όταν λέμε «ΣΥΡΙΖΑ».
- Με την λέξη «Ευρώπη» δεν περιγράφουμε ούτε γεωγραφικά όρια, ούτε τα πολιτιστικά, ούτε και τους λαούς που κατοικούν σε αυτήν την ήπειρο.
Εννοούμε το συγκεντρωτικό, αυταρχικό, ολιγαρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς που κυριαρχεί και διευθύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτό, έχει όχι μόνο υποταχθεί αλλά και υπηρετεί πλέον ο «ΣΥΡΙΖΑ», μετά την «συμφωνία» της 12ης Ιουλίου.
Δηλαδή αυτή η Ευρώπη ή καλύτερα, αυτό το «Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο» όπως το περιέγραψα, άλλαξε με δόλιο τρόπο τα χαρακτηριστικά του «ΣΥΡΙΖΑ». 
- Επίσης, με τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ», δεν εννοούμε τον πολυσυλλεκτικό, κινηματικό ΣΥΡΙΖΑ που πάλεψε από το 2002 μέχρι και το συνέδριό του, το καλοκαίρι του 2013, να αλλάξει τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Ο «ΣΥΡΙΖΑ» από το Συνέδριο και μετά, έγινε (ένα μέρος του) ενιαίο κόμμα και ακολούθησε άλλες πρακτικές και άλλη πορεία.
Αυτή η αλλαγή πορείας είχε δυναμική απογαλακτισμού από τις έννοιες και τις αξίες που τον καταξίωσαν ως μία αυθεντική λαϊκή δύναμη.
Και έτσι, όταν έπρεπε να κολυμπήσει στα «βαθιά», δεν υπήρχαν στο εσωτερικό του, οι αντιστάσεις εκείνες που θα απέτρεπαν την πλήρη μετάλλαξή του.
Ο «ΣΥΡΙΖΑ» μεταλλάχθηκε, προσαρμόστηκε, ακολούθησε πιστά, τις επιταγές του Διευθυντηρίου της Ευρώπης.
Αυτό το Διευθυντήριο απαίτησε αποδείξεις, για να επιβεβαιώσει αυτή την μετάλλαξη, και ο «ΣΥΡΙΖΑ» έπρεπε να δώσει απτές αποδείξεις της «μεταμέλειάς» του.
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, από την υπογραφή της συμφωνίας μέχρι και σήμερα που τα τελευταία νομοσχέδια της κυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΑ» - ΑΝΕΛ, ξεσηκώνουν τον Λαό, φρόντισε «ευπειθώς αναφέρων» να τις δώσει.
Έτσι...

Δεν πραγματοποίησε ούτε τις προεκλογικές, ούτε τις προγραμματικές εξαγγελίες του. 

Άλλα έλεγε, και άλλα έπραξε και πράττει. 
Ταυτίστηκε απόλυτα με όλα όσα έπρατταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε.
Υποτάχθηκε στις εντολές των δανειστών και των υποστηρικτών τους.
Υποδουλώνει τη χώρα με νέα δάνεια, ξεπουλάει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της, καταληστεύει τους αγρότες και οδηγεί το Λαό σε φτωχοποίηση.
Αποδέχτηκε την περικοπή των συντάξεων που είχαν κάνει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και τις μειώνει ακόμα περισσότερο.
Εγκατέλειψε την ιδεολογία της Αντίστασης, το πλέον ιδιάζον χαρακτηριστικό του Λαού μας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Επιχειρεί, θέτοντας ψευδή, παλαιά διλήμματα, να μετατρέψει τους αγωνιστές σε οσφυοκάμπτες.
Εξευτελίζει την ιδέα της Αριστεράς, την απαντοχή και ελπίδα όλων των δυστυχισμένων. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον η Αριστερά, η Αριστερά των αξιών, εκφράζει ό,τι πιο ηθικό και πιο έντιμο. Οι αγωνιστές της προσφέρουν και θυσιάζονται.
Απαρνείται την αρχή της εξουσίας του Λαού. Γι’ αυτό και διορίζει Διοικητικά Συμβούλια, δεν καταργεί τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη, δεν εφαρμόζει την απλή και άδολη αναλογική ως εκλογικό σύστημα. Και εφαρμόζει μαζί με αυτά και άλλα, εξίσου επώδυνα.
Επιχειρεί, με όλα αυτά να αλλάξει την ιστορία και την πραγματικότητα, να αφυδατώσει το γεγονός ότι η Ελλάδα στη μακραίωνη ιστορία της γεννά ιδέες, πρωτοπόρες ιδέες, στις επιστήμες, στον πολιτισμό, στη φιλοσοφία, στην ανθρωποποίηση του ανθρώπου.
Τα έργα και οι ημέρες της διακυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΑ» - ΑΝΕΛ, που σημειωτέον έρχονται σαν συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, είναι οι σύγχρονες πληγές του Φαραώ που μαστίζουν τη χώρα.
Αλλά ούκ απέλιπεν η ελπίς.
Η Αντίσταση ξεκινά, ο Λαός αντιδρά.
Ο θυμός, η αγανάκτηση και η οργή, πλάθεται σε πολιτική πράξη, σπάει τα δεσμά της υποταγής, ανατρέπει τα μνημόνια, την εποπτεία, την υποτέλεια, τη σκλαβιά στους δανειστές και προχωρεί να κάνει πράξη τα όνειρά του για Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου