ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΟΥΤΕ Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ !


Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ
«Στο ίδιο έργο θεατής-δεσμώτης» παραμένει με πολιτική ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο ελληνικός λαός βλέποντας από τη μια πλευρά – δια χειρός του κ. Αλέξη Τσίπρα – να κατατίθεται με απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές διαδικασίες ένα ακόμη κατεπείγον πολυνομοσχέδιο, με δηλητηριώδη για την κοινωνία προαπαιτούμενα, και από την άλλη αυτούς οι οποίοι έσπρωξαν την χώρα στον «καιάδα» από το 2010 και μετά (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τους ομοϊδεάτες τους, το Ποτάμι) να χύνουν «κροκοδείλια» δάκρυα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να απαξιώνει το κοινοβούλιο επιχειρώντας να αποδείξει στους δανειστές ότι είναι «καλύτερος μαθητής από τους προηγούμενους». Η κατάθεση νομοσχεδίων με τη μορφή του επείγοντος ή κατεπείγοντος αποτελεί σχεδόν πάγια τακτική τους τελευταίους μήνες.
Αποτελεί δεδομένο ότι κανείς από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν θα προλάβει να διαβάσει το πολυνομοσχέδιο. Κάτι τέτοιο θα δυσκολευόταν ακόμη και ο Αϊνστάιν να καταφέρει. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψηφίζουν βάσει κομματικής πειθαρχίας και στη συνέχεια… “ανακαλύπτουν” τι ψήφισαν.
Ο κ. Τσίπρας μοιάζει να έχει υποστεί ακραία πολιτική αμνησία όταν, μόλις λίγες ώρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης υποστήριζε: «η επόμενη Βουλή θα είναι μία Βουλή όπου θα τηρεί τους κανόνες της δημοκρατικής δεοντολογίας, δε θα φέρουμε εμείς νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέσα σε έξι ώρες, μέσα σε ένα άρθρο, με νυχτερινές τροπολογίες. Δε θα υποβαθμίσουμε εμείς την κοινοβουλευτική διαδικασία μετατρέποντας τη Βουλή σε μία βιομηχανία επικύρωσης νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, θα γίνεται ουσιαστικός διάλογος και ο Πρωθυπουργός στην επόμενη Βουλή δε θα είναι στο καφενείο, θα είναι μέσα στην αίθουσα και θα βρίσκεται εκεί για να αναδείξει το δημοκρατικό διάλογο ως ασπίδα για την ίδια τη Δημοκρατία μας, ως πυρήνα της ίδιας της Δημοκρατίας, τον κοινοβουλευτικό διάλογο».
ΠΗΓΗ :  ΙΣΚΡΑ, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου