ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η Λίνα Αλεξίου καταγγέλλει την κυβερνητική επέμβαση στο ΕΣΡ


H  Λίνα Αλεξίου καταγγέλλει ως αντισυνταγματική την  παύση των εν ενεργεία μελών της  Ανεξάρτητης Αρχής «Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης» (ΕΣΡ) , ενώ επίσης εγκαλεί την  κυβέρνηση ως προτιθέμενη  να παρακάμψει τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να συγκροτήσει νέο ΕΣΡ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Στεφανάκης, ένα από τα αποχωρούντα (ή αποδιωγμένα....) μέλη του ΕΣΡ,  κάνει  λόγο για «διορισμό» και «απροσχημάτιστη κατάλυση του Συντάγματος».

Η κ. Αλεξίου απέστειλε  στη Βουλή την έκθεση πεπραγμένων του Συμβουλίου για τα έτη 2013 και 2014 αφήνοντας σε σχετική επιστολή   αιχμές εναντίον της κυβέρνησης : .

«Επειδή κάποιοι έχουν αναλάβει ρόλο κατηγόρου των Ανεξάρτητων Αρχών, μεταξύ αυτών και ο υπουργός κ. Σπίρτζης, κι επειδή οι απόψεις τους -με προφανή στόχο την κατάργηση των Αρχών- διαχέονται σε διάφορα Μέσα, είναι αναγκαίο να ειπωθεί ότι οι Αρχές αυτές δεν συγκροτήθηκαν, όταν συγκροτήθηκαν, από κάποιο καπρίτσιο….Οι Αρχές αυτές λειτουργούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και η ανεξαρτησία τους απέναντι στην εκτελεστική εξουσία είναι αδιαμφισβήτητη. Αν εδώ, σε μας, αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, αυτοί οι κάποιοι θυμίζουν το “πλην Λακεδαιμονίων”.

Η Λίνα Αλεξίου αναφέρθηκε και στο νέο τηλεοπτικό καθεστώς : «Τα κανάλια λειτουργούν χωρίς έλεγχο….. Δεδομένη η ατιμωρησία…Παρατηρούμε ασυδοσία στις τηλεοπτικές διαφημίσεις και στην τοποθέτηση προϊόντων, προβάλλονται διαφημίσεις παιδικών παιχνιδιών σε ακατάλληλες ώρες, επανήλθε ο τηλεοπτικός τζόγος και άλλα πολλά ακόμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου