ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Τουρκική πολιτική




Στη Συνδιάσκεψη της ΛΑΕ   στις 21-22 Νοεμβρίου μίλησε και  ο Μανώλης Γλέζος. Μεταξύ άλλων, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αναφέρθηκε στις σοβαρές ευθύνες της Τουρκίας για την άτακτη ροή των προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, όπως επίσης και στην αποσιώπηση αυτών των ευθυνών  ιδιαίτερα από την Αριστερά….

Δεν ξέρω πόσοι πληροφορήθηκαν  την  συγκεκριμένη νότα του Μανώλη Γλέζου, αλλά πάντως έχω την αίσθηση ότι ελάχιστα έγινε γνωστή ή πέρασε στο ντούκου, μέσα σε ένα γενικότερο φιλοπροσφυγικό κλίμα. Το διεθνιστικό υπερεγώ της Αριστεράς είναι ιδιαίτερα  αυστηρό σε τέτοια ζητήματα.

Πριν λίγο καιρό, με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου με τους 200-και-βάλε τουρίστες, ο Ερντογκάν δήλωνε : "Πώς μπορώ να καταδικάσω το Ισλαμικό Κράτος για την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροπλάνου με επιβάτες που επέστρεφαν από διακοπές σε μια εποχή που οι ομόθρησκοί μας στη Συρία βομβαρδίζονται από τα μαχητικά αεροσκάφη του Πούτιν; Είναι το φυσικό αποτέλεσμα των ενεργειών της Μόσχας στην Συρία για την υποστήριξη στον Άσαντ ».


Η δήλωσή του είχε εκείνο το «συμψηφιστικό» πνεύμα, που οδηγεί  συχνά   να γίνεται  καταναλώσιμη η κάθε βαρβαρότητα :  Το πνεύμα της   «συνεκτίμησης» πολλών και διαφόρων στοιχείων , που οδηγεί σε απεραντολογίες και σε μηδενική αποδοκιμασία, ακόμη και της βίας συνολικά.

Και τώρα, ο Ερντογκάν κλήθηκε να αποδοκιμάσει την ύπουλη και  δολοφονική ενέργεια εναντίον του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους


Όμως ο   μαθητευόμενος οθωμανός αυτοκράτορας, παρά τα συντριπτικά στοιχεία που απέδειξαν τη δολιότητα  και την προγραμματισμένη επίθεση  των Τούρκων πιλότων, αντί να τσακιστεί να ζητήσει συγγνώμη και να προχωρήσει σε αποζημίωση της ρωσικής πλευράς, έσπευσε να τοποθετηθεί με μισόλογα : «Ευχόμαστε να μην είχε συμβεί, αλλά συνέβη, και ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Και με ανατολίτικη κουτοπονηριά αλλά χωρίς να  παραλείπει να μιμηθεί δυτικά στερεότυπα  αμπελοφιλοσοφικού τύπου, συμπλήρωσε : «Και οι δυο πλευρές πρέπει να προσεγγίσουν το ζήτημα με πιο θετικό τρόπο»….

Η διπρόσωπη και έρπουσα πολιτική αυτής της χώρας θα έπρεπε να προκαλεί την ανησυχία κάθε δημοκράτη  της δικής μας χώρας και όλης της  περιοχής. Αντί γι αυτήν κάνουμε  αδιαλείπτως γαργάρα τις τουρκικές προκλήσεις  έναντι της διεθνούς νομιμότητας…
Εν όψει : "Ο Σίσυφος", έργο του Νίκου Ζήβα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου